Op zoek naar een heerlijk dessert dat niet alleen lekker smaakt, maar ook nog eens koolhydraatarm is? Probeer dan eens dit recept voor koolhydraatarme chocolade cups met jam! Deze zoete traktatie is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditionele desserts.
Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 216kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 11g
Vetten 17g
Ingrediënten
- 150 gram suikervrije chocolade
- 1 eetlepel kokosolie
- 6 eetlepels pindakaas (of een andere notenboter)
- 6 eetlepels suikervrije confituur/jam
Aan de slag
- Smelt 150 gram chocolade au bain marie. Voeg er 1 eetlepel kokosolie aan toe.
- Schep een lepeltje gesmolten chocolade in een muffinvormpje en draai hier mee rond zodat de randen ook bedekt worden met chocolade. Plaats de muffinvormpjes in de vriezer tot ze hard zijn geworden.
- Als ze hard zijn, bedek je elke chocolade-cup met een laagje pindakaas, hazelnootcreme, of andere notenboter naar smaak. Doe er ook een laagje van jouw favoriete ’jam’ op. Je kan dit kant-en-klaar kopen of zelf maken door rode vruchten te pureren. Plaats opnieuw in de vriezer om hard te worden.
- Wanneer je pindakaas- en jamlaagje hard zijn geworden, bedek je je lekkernijen met een laagje gesmolten chocolade. Plaats voor een laatste keer in de vriezer en smullen maar zodra de chocolade volledig is hard geworden.