Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 135 gram amandelmeel
- 40 gram erythritol (suikervervanger)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 45 gram gesmolten boter
- 1 groot eiwit
- 1/2 theelepel vanille-extract
Citroencustard vulling:
- 1 groot ei
- 1 groot eigeel
- 40 gram steviala frost citroen (vervanger van poedersuiker)
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 30 gram boter
- extra zoetstof in poedervorm voor de garnering
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 160° .
- Klop een eiwit stijf.
- In een grote kom het amandelmeel, de zoetstof, het bakpoeder en het zout door elkaar roeren, vervolgens de gesmolten boter, het geklopte eiwit en het vanille-extract er door doen tot er een deeg ontstaat.
- Draai van het deeg kleine balletjes en leg ze in de ingevette koekvormpjes. Bak ze 5 minuten, haal ze dan uit de oven en druk met je duim of met bv. een theelepel een diep kuiltje in het midden van elk balletje.
- Bak ze nog 10 minuten tot de randen lichtbruin zijn. Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen. Als de kuiltjes in de koekjes een beetje zijn opgezwollen, maak de kuiltjes dan opnieuw als de koekjes nog warm zijn. Zodra de koekjes zijn afgekoeld, kunnen ze uit de vormpjes.
Vulling met lemon custard:
- Klop het ei, de eidooier, de zoetstof, het citroensap en de citroenschil in een (glazen) kom boven een pan met bijna kokend water (au bain marie) door elkaar. Klop voortdurend tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Let goed op, want het mengsel wordt plotseling dikker.
- Haal het van het vuur en voeg de boter toe. Laat een paar minuten smelten en klop dit tot een glad en romig mengsel. Laat 15 minuten afkoelen.
- Schep de custard in de koekvormpjes en vul ze tot bovenaan. Zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven en bestrooi dan lichtjes met het zoetstof poeder. Serveer koud of op kamertemperatuur.
Dit is waarom snacken tijdens een dieet juist voordelen heeft!
Snacken tijdens een dieet kan bijdragen aan een gezonde eetpatroon en heeft veel voordelen. Wanneer je tijdens een koolhydraatarm dieet op een verantwoorde manier snacking toevoegt aan je dagelijkse voeding, kan dit bijvoorbeeld helpen om honger aanvallen te voorkomen en bloedsuikerspiegels te reguleren. Hierdoor kun je op een gezonde manier energie op peil houden. Bovendien is snacken tijdens een koolhydraatarm dieet een goede manier om te zorgen dat je geen verleidingen opzoekt, zoals ongezonde tussendoortjes, en op schema blijft met je dieet. Kies bijvoorbeeld voor een handjevol noten, deze lekkere koekjes of één van onze vele andere koolhydraatarme snacks en ervaar de voordelen van gezonde tussendoortjes tijdens je koolhydraatarm dieet.
Waarom word er amandelmeel gebruikt in plaats van gewoon meel?
Amandelmeel is een gezonde optie voor mensen die op zoek zijn naar een koolhydraatarm dieet en gezonder willen eten in het algemeen. Amandelmeel bevat minder koolhydraten en meer gezonde vetten en eiwitten dan reguliere meelsoorten, waardoor het beter geschikt is voor een koolhydraatarm dieet. Bovendien bevat amandelmeel veel voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, die essentieel zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding. Amandelmeel is ook glutenvrij, wat het een goede optie maakt voor mensen met glutenintolerantie of die gluten willen vermijden. Kies amandelmeel als vervanging voor gewoon meel en geniet van de gezondheidsvoordelen van deze koolhydraatarme en voedzame alternatieve meelsoort.