Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 65 gram kokosbloem
- 25 gram amandelmeel
- 18 gram arrowroot poeder
- 5 gram bakpoeder
- 1 gram zeezout
- 30 gram grasroomboter
- 6 eieren
Aan de slag
- Verwarm de oven op 200°.
- Meng alle droge ingrediënten samen in een ruime kom.
- Smelt de roomboter en klop de eieren goed door.
- Voeg de eieren en de roomboter bij de droge ingrediënten.
- Klop nog goed door.
- Neem cup cake plaat en leg bakpapier in de vormpjes.
- Bak ze vervolgens op 200° voor 20-30 min.
Gezonder Bakken met Kokosbloem: De voordelen ten opzichte van gewone bloem!
Kokosbloem wordt steeds populairder als alternatief voor gewone bloem in bakrecepten. Dit komt omdat kokosbloem gezonder is dan gewone bloem op verschillende manieren. Ten eerste is kokosbloem rijk aan vezels en bevat het minder koolhydraten dan gewone bloem. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een koolhydraatarm dieet.
Daarnaast is kokosbloem glutenvrij en bevat het geen tarwe, wat een allergische reactie kan veroorzaken bij mensen met glutenintolerantie. Kokosbloem bevat ook meer eiwitten, gezonde vetten en micronutriënten zoals ijzer en zink dan gewone bloem. Hierdoor is het een gezonder alternatief voor mensen die hun inname van voedingsstoffen willen verhogen zonder hun bloedsuikerspiegel te beïnvloeden. Kortom, het gebruik van kokosbloem in bakrecepten biedt vele gezondheidsvoordelen en maakt het mogelijk om te genieten van heerlijke traktaties zonder schuldgevoel.