Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Bodem
- 30 gram roomboter
- 75 gram amandelmeel
- Snufje zout
- Snufje kaneel
Cheesecake laag
- 100 gram roomkaas
- 80 ml slagroom
- 5 gram vanille extract
- Stevia caramel druppels naar smaak
- 20 gram suikervrije caramel saus
- 2 gelatineblaadjes
Caramel saus
- 30 gram roomboter
- 50 gram bruine suikervervanger
- 50 gram suikervrije stroop vervanger (Steviala Sweet & Butter Caramel)
- 100 ml slagroom
- Snufje zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de roomboter, amandelmeel, kaneel en zout en kneed tot een egale deegbal. Verdeel dit in cup cake vormpjes en bak de bodems voor 15 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
- Wel de gelatineblaadjes in koud water. Meng de roomkaas, slagroom, vanille extract, caramel druppels suikervrije stroop vervanger. Laat de gelatineblaadjes smelten in een pannetje met een beetje water en voeg dit toe aan het roomkaas mengsel. Schenk dit over de inmiddels afgekoelde bodems en laat dit voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Voeg de roomboter, bruine suikervervanger, stroop vervanger, snuf zout en 75ml slagroom toe in een sauspannetje en laat dit smelten. Laat dit koken zodat het indikt. Laat het daarna licht afkoelen en voeg nogmaals 50ml slagroom toe. Hierdoor blijft de caramelsaus vloeibaar.
- Serveer de cheesecakejes met de caramelsaus.
Waarom amandelmeel de perfecte basis is voor gezonde cheesecakes
Amandelmeel is een populair alternatief voor gewoon meel, vooral in bakrecepten. Dit komt omdat amandelmeel verschillende voordelen biedt ten opzichte van gewoon meel, met name bij het maken van cheesecakes.
Amandelmeel een gezonder alternatief voor gewoon meel, omdat het meer eiwitten, vezels en gezonde vetten bevat en minder koolhydraten en suiker. Dit betekent dat het een lagere glycemische index heeft en langzamer wordt opgenomen in het lichaam, waardoor het bloedsuikerniveau stabiel blijft. Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes of mensen die een suikervrij dieet volgen.
Ontdek waarom suikervervangers een gezonde en smakelijke keuze zijn
Suikervervangers zijn populair vanwege hun zoete smaak en hun vermogen om suiker te vervangen in allerlei recepten. Ze stimuleren de smaakreceptoren in de tong en geven dezelfde zoete smaak als suiker, zonder de calorieën en koolhydraten. Er zijn verschillende soorten suikervervangers op de markt, zoals stevia, erythritol, xylitol en monk fruit.