Snickers cheesecake koolhydraatarm

Dessert | Snack
Dit koolhydraatarme Snickers cheesecake recept verenigt de zoetheid van de Snickers met de zachtheid van de cheesecake en levert een verrukkelijke smaakbeleving. Proef de crunch van de bodem, de romigheid van de vulling en de zoetheid van de chocolade.
Porties: 8
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 310kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 4g
Vetten 62g

Ingrediënten

Bodem:

  • 50 gram roomboter
  • 75 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosmeel
  • 30 gram Steviala Vanille Frost
  • 1 theelepel speculaas kruiden

Karamel laag:

  • 25 gram suikervrije caramalsiroop
  • 25 gram bruine suiker
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram volle room

Vulling:

  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram zure room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 eetlepels ketopoedersuiker

Topping:

  • 100 gram suikervrije chocolade
  • 50 gram volle room
  • hazelnootstukjes

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Start met de bodem van de taart door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het zojuist gemaakte mengsel over de bodem.
  • Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let goed op dat het niet verbrand.
  • Laat de bodem goed afkoelen alvorens te starten met de karamellaag.
  • Maak de laag karamel door de siroop, suiker en de boter op te warmen in een steelpan. Giet de room erbij en laat het indikken. Blijf steeds roeren zodat het mengsel niet stil staat en kan aanbranden. Als je merkt dat de karamel dik genoeg is, giet dan de karamel over de taartbodem en laat het afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Los in 25 ml heet water de gelatineblaadjes op en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Giet dit nu bij het mengsel van roomkaas, zure room en suiker en meng het nog even goed door elkaar. Verspreid het mengsel over de karamellaag. Laat het ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.
  • Als laatste maak je de topping door de room aan de kook te brengen. Neem een kom waarin je de chocolade in stukjes breekt. Giet de room over de chocolade en laat dit zo al roerend smelten.
  • Giet dit over de taart en laat het hard worden.
  • Je kan als topping nog wat gehakte hazelnoten of andere noten strooien.

Waarom deze Snickers cheesecake in de smaak zal vallen als jij van Snickers houd.

Met de heerlijke smaken van pinda’s, karamel en chocolade is het niet moeilijk om te begrijpen waarom Snickers zo populair is. Door deze ingrediënten te combineren, creëert Snickers een unieke smaakervaring die velen niet kunnen weerstaan. Het is dan ook niet verrassend dat Snickers een favoriete toevoeging is in vele zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld de populaire Snickers cheesecake taart. Met zijn romige textuur en rijke smaak is deze taart de perfecte traktatie voor liefhebbers van Snickers. Geniet van de heerlijke smaak van Snickers in elke hap van deze heerlijke taart!

Waarom bruine suiker beter voor je is dan witte suiker.

Bruine suiker is een beter alternatief voor witte suiker tijdens een koolhydraatarm dieet en kan ook in het algemeen gezonder zijn. Dit komt omdat bruine suiker een licht verteerbare suiker is die minder bewerkt is dan witte suiker en meer voedingsstoffen bevat. Bruine suiker bevat ongeveer 95% sucrose, terwijl witte suiker 99,9% sucrose bevat.

Een van de belangrijkste voedingsstoffen in bruine suiker is molasse, een stroopachtige substantie die wordt gevormd tijdens de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Molasse bevat mineralen zoals ijzer, calcium en kalium, die belangrijk zijn voor de gezondheid. Bovendien heeft bruine suiker een lager glycemisch index (GI) dan witte suiker, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel minder snel verhoogt en langer energie levert.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie