New York cheesecake koolhydraatarm

Dessert | Snack
Laat de zoete verleiding zonder schuldgevoelen toe in je leven met onze New York cheesecake koolhydraatarm! Deze taart zit boordevol smaak en texturen, zonder de extra calorieën en koolhydraten. Proef de ultieme New York cheesecake-ervaring nu op een gezonde manier!
Porties: 8
Bereidingstijd: 3 uur 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 136kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 2g
Vetten 12g

Ingrediënten

Notenbodem:

  • 130 gram amandelen
  • 28 gram Steviala Frost
  • 55 gram roomboter

New York cheesecake vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 65 gram zure room
  • 2 eieren
  • 65 gram Steviala Kristal Sweet Vanille

Fruitlaag:

  • 3 gelatineblaadjes

Aan de slag

  • Start eerst met de notenbodem.
  • Neem een springvorm met een diameter van ongeveer 18 cm en bekleed hem aan de onderkant met bakpapier.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Hak de amandelen in kleine stukjes. Hierna smelt je de roomboter en giet je deze over de gehakte noten samen met de suiker.
  • Giet dit mengsel in de springvorm.
  • 5. Je kan nu aan de slag met de cheesecake vulling. Meng in een kom de roomkaas, zure room, eieren en de suiker. Mix dit met een handmixer tot een egaal beslag.
  • Schenk het beslag over de notenbodem en en plaats de bakvorm 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake even afkoelen in de oven en plaats de cheesecake daarna nog 30 minuten in de koelkast.
  • Maak nu de fruitlaag door de diepvries frambozen in een steelpannetje te doen en al roerend op een laag vuurtje in te laten koken. Meng de Steviala Frost door de saus.
  • Week 3 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Haal het steelpannetje van het vuur en roer de geweekte gelatineblaadjes erdoorheen tot ze volledig zijn opgelost in de frambozensaus.
  • Giet dit vervolgens over de inmiddels afgekoelde cheesecake. Laat de New York Cheesecake voor 2 uur verder opstijven in de koelkast.
  • Beleg met wat fruit en noten naar keuze.

Dit is waarom dit New York cheesecake recept ideaal is als jij een keto dieet volgt.

Deze koolhydraatarme New York cheesecake is een perfect dessert voor mensen die een keto dieet volgen. Gemaakt met amandelmeel en Steviala Frost als vervanger voor suiker en bloem, is de korst koolhydraatarm en geschikt voor een keto-vriendelijk dieet.

De cheesecakevulling wordt gemaakt met roomkaas, zure room en eieren, en wordt gezoet met Steviala Kristal Sweet Vanille, waardoor het koolhydraatarm en suikervrij is. Bovendien wordt er geen fruit of suikergehalte toegevoegd aan de vulling, waardoor het een perfecte optie is voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder dessert. Met deze koolhydraatarme New York cheesecake kan je genieten van een heerlijk dessert zonder je zorgen te maken over het verstoren van je koolhydraatbalans en kan je nog steeds voldoen aan je zoete cravings.

Dit is hoe de New York cheesecake is ontstaan in de loop der jaren.

De New York cheesecake is een van de meest iconische desserts in de Amerikaanse keuken en wordt over de hele wereld gewaardeerd. De oorsprong van de New York cheesecake gaat terug tot de jaren 1920 in New York City.

Volgens de legende werd de eerste New York cheesecake gemaakt door Arnold Reuben, een bekende restauranthouder in New York City. De cheesecake was een combinatie van verse roomkaas, eieren en suiker, op een bodem van verkruimelde koekjes. Het recept bleek zo populair te zijn dat het snel werd opgenomen in de menu’s van restaurants en bakkerijen in de stad en is uitgegroeid tot een geliefd dessert over de hele wereld. Vandaag de dag zijn er talloze variaties en toevoegingen mogelijk, maar de klassieke New York cheesecake blijft een tijdloos en iconisch dessert.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept