Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 150 gram gele papaja
- 1 kleine sinaasappel
- 2 cm gember
- 240 ml ongezoete kokosmelk
- 1 eetlepel honing
Aan de slag
- Verzamel alle benodigde ingrediënten.
- Zorg ervoor dat de gele papaja en sinaasappel geschild en in stukjes gesneden zijn. Schil en hak ook de gember fijn.
- Meet de ongezoete kokosmelk en honing af en zet deze apart.
- Pak een blender en zorg ervoor dat deze schoon en droog is. Controleer of de blender goed vastzit op het apparaat en sluit de deksel goed af.
- Voeg de stukjes gele papaja, sinaasappel en fijngehakte gember toe aan de blender. Giet daarna de ongezoete kokosmelk en de eetlepel honing erbij.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
- Start de blender op een gemiddelde snelheid en mix totdat alle ingrediënten volledig zijn opgenomen en er geen klontjes meer te zien zijn.
- Proef de smoothie en voeg eventueel meer honing toe als je hem zoeter wilt maken.
- Schenk de smoothie in een glas en serveer direct.
Gele papaja: Zoet en gezond genieten
Gele papaja, afkomstig van de Carica papaya plant, is een exotische vrucht die bekend staat om zijn zoete smaak en rijke voedingswaarde. Deze vrucht is afkomstig uit tropische gebieden zoals Midden- en Zuid-Amerika, en Azië. Gele papaja bevat vitamine C, vezels, foliumzuur en antioxidanten, waardoor het een ideale keuze is voor een gezond dieet.
Het eten van gele papaja kan het immuunsysteem versterken, de spijsvertering bevorderen, ontstekingen verminderen en het gezichtsvermogen verbeteren vanwege het hoge gehalte aan vitamine A. Bovendien bevat het enzymen, zoals papaïne, die de spijsvertering ondersteunen en helpen bij het afbreken van eiwitten. Geniet van de zoete smaak en de vele gezondheidsvoordelen van gele papaja door het toe te voegen aan fruit salades, smoothies of gewoon als een verfrissende snack op zichzelf.