Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 400 gram braadworsten
- 10 gram roomboter
- 1 ui
- 2 knoflook teentjes
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 1,5 liter water
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 75 ml kookroom
- 300 gram boerenkool
- 2 laurierblaadjes
- Verse peterselie
- Zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak
Aan de slag
- Smelt de roomboter in een soeppan.
- Duw het vlees uit de braadworsten en bak dit aan met de in ringen gesneden ui en geperste knoflook teentjes.
- Wanneer de ui donker gekleurd is voeg je de zongedroogde tomaten toe en bak je dit voor 2 minuten mee.
- Voeg daarna 1,5 liter gekookt water toe aan de soeppan en breng de bouillon op smaak met zout, peper, Italiaanse kruiden en laurierblaadjes.
- Kook de soep voor minimaal 15 minuten op laag vuur. Voeg voor het serveren de room, Parmezaanse kaas en boerenkool toe aan de soep en roer goed.
Geniet van een smaakvolle en gezonde maaltijd met Koolhydraatarme Toscaanse soep met braadworst
Koolhydraatarme Toscaanse soep met braadworst is een heerlijke en gezonde optie voor degenen die op zoek zijn naar een koolhydraatarme maaltijd. Het gerecht zit boordevol smaak en is eenvoudig te maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het gerecht bevat veel eiwitten en gezonde vetten en is een goede bron van vitamines en mineralen.
De braadworsten geven de soep een heerlijke hartige smaak en de boerenkool en zongedroogde tomaten zorgen voor een gezonde dosis groenten. De soep is ook laag in koolhydraten en bevat geen toegevoegde suikers, waardoor het perfect is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Al met al is Koolhydraatarme Toscaanse soep met braadworst een gezonde en smakelijke optie voor een voedzame maaltijd.