
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Voor de garnalen:
- 300 gram grote garnalen (gepeld en ontdarmd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
Voor de salsa:
- 2 rijpe tomaten fijngehakt
- 1/2 rode ui fijngehakt
- 1 jalapeño optioneel, voor pit, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing optioneel
- Zout en peper naar smaak
- Handvol koriander fijngehakt
Voor de salade:
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 100 g gemengde sla bijv. rucola, spinazie, of veldsla
- 1 komkommer in dunne schijfjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag
Voorbereiden van de garnalen:
- Meng de garnalen in een kom met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn,zout en peper. Zorg ervoor dat de garnalen goed bedekt zijn met de kruiden.
Salsa maken:
- Meng in een kom de fijngehakte tomaten, rode ui, jalapeño, limoensap en olijfolie.Voeg eventueel een theelepel honing toe voor een zoete smaakbalans.
- Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse koriander. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
- Leg de gekruide garnalen in een enkele laag in de mand van de airfryer. Bak de garnalen 5-7 minuten, schud de mand halverwege zodat de garnalen gelijkmatig bakken.
Salade maken:
- Meng de gemengde sla, komkommer en avocado in een kom.
- Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
- Serveer de koolhydraatarme garnalen bovenop de salade. Voeg een lepel salsa toe bovenop de garnalen of serveer de salsa aan de zijkant om te dippen.
- Garneer met extra koriander of een scheutje limoensap voor een extra frisse kick.
Waarom dit gerecht perfect past in een koolhydraatarm dieet
Garnalen zijn van nature eiwitrijk en laag in koolhydraten, waardoor ze ideaal zijn voor een koolhydraatarm voedingspatroon. In combinatie met verse groenten en gezonde vetten uit avocado en olijfolie krijg je een uitgebalanceerde maaltijd die lang verzadigt én je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Dit gerecht is dus niet alleen lekker, maar ook een slimme keuze als je wilt afvallen of gewoon bewuster wilt eten.
Airfryer garnalen: snel, gezond en knapperig
De airfryer is dé uitkomst voor wie snel en gezond wil koken. In dit recept zorgt de airfryer ervoor dat de garnalen heerlijk knapperig worden zonder extra vet toe te voegen. Je hebt slechts 5 tot 7 minuten nodig om een perfect gegaard resultaat te krijgen. Combineer dit met een frisse salsa en salade, en je hebt een voedzame maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat.