Op zoek naar een koolhydraatarm en suikervrij dessert? Dan zijn deze custard taartjes zonder suiker zeker iets voor jou! De tartelettes bevatten een vanille custard en een topping van chocolade mousse. Door de suikers en overbodige khoolhydraten weg te laten is dit het perfecte dessert voor mensen die op een keto dieet zitten of voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een lekker en gezond toetje.
Porties: 4 personen
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 481kcal
Eiwitten 12g
Koolhydraten 15g
Vetten 44g
Ingrediënten
Taartjes
Vulling
- 250 milliliter volle melk / room
- 60 milliliter volle room
- 3 eidooiers
- 55 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 15 gram arrowroot
Topping
- 250 milliliter volle room
- 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
- Keto zoetstof in poedervorm (naar smaak)
Aan de slag
- Start met de tartelettes door alle droge ingrediënten goed door elkaar te mengen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop het ei los en voeg dit samen met de Griekse yoghurt toe.
- Laat de roomboter op kamertemeratuur komen en kneed dit in het deeg. Rol het deeg vervolgens uit tussen 2 stukken bakpapier.
- Neem een vorm voor de tartelettes met een diameter van ongeveer 8 centimeter. Bekleed deze vorm met bakpapier en bak dit vervolgens 10-15 minuten op 160 graden tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat deze daarna goed afkoelen.
- Maak ondertussen de vanillevulling door de melk en de room in een steelpan te gieten. Breng dit aan de kook. Zorg ervoor dat er geen klonten meer in het mengsel zitten.
- Giet ¼ van het van het mengsel al roerend door. Blijf goed doorroeren en giet het beetje bij beetje bij de room. Kook alles nog even door tot er binding ontstaat.
- Laat de pudding afkoelen en serveer dit in de tartelettes.
- Klop nu de room met de suiker en het cacaopoeder goed stijf. Doe dit niet te lang, want anders krijg je boter.
- Neem een spuitzak en spuit de chocoladeroom over de tartelettes.