Koolhydraatarme chocolade room

Dessert
Deze heerlijke koolhydraatarme chocolade room is heel simpel te maken met maar 3 ingredienten en een heerlijk toetje om op tafel te zetten, zeker het proberen waard!
Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 389kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 6g
Vetten 41g

Ingrediënten

  • 100 ml volle slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder ongezoet
  • 1 eetlepel Steviala Frost

Aan de slag

  • 1. Neem een niet te grote mengkom en klop alle ingrediënten volledig stijf. Proef of je het zoet genoeg vindt en anders voeg je nog wat extra suiker toe.
  • 2. Je kan eventueel ook nog wat vanille extract toevoegen of de suikervrije poedersuiker nemen met vanillesmaak.
  • 3. Schep de room in een spuitzak of lepel uit de kom en doe het in een glas of schaaltje, om vervolgens te serveren.
  • 4. Ook heerlijk wanneer je er wat fruit of een chocolade topping bij serveert.

Waarom een eenvoudig recept de smaak juist soms verhoofd.

Het is bekend dat minder ingredienten vaak betekent dat elk ingredient nog beter te proeven is. Dat geldt zeker voor het volgende chocolade room recept, met slechts drie simpele ingredienten: 100 ml volle slagroom, 1 eetlepel cacaopoeder ongezoet en 1 eetlepel Steviala Frost. Dit recept bewijst dat minder echt meer kan zijn, vooral als het gaat om smaak.

Door slechts een beperkt aantal hoogwaardige ingrediënten te gebruiken, kun je de smaken beter naar voren laten komen. In dit geval betekent dit dat de volle smaak van de slagroom en de intense chocoladesmaak van het cacaopoeder de hoofdrol spelen. De Steviala Frost zorgt voor een natuurlijke zoetigheid zonder te overheersen, waardoor de smaken van de andere ingrediënten nog beter uitkomen.

Dit is waarom cacao zo gezond is en ook zo populair.

Cacaopoeder is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Het is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Hieronder bespreken we waarom cacaopoeder zo’n populaire en gezonde keuze is.

Ten eerste is cacaopoeder rijk aan antioxidanten. Ten tweede is cacaopoeder een goede bron van magnesium. Ten derde is cacaopoeder een natuurlijke bron van cafeïne. Cafeïne is een stimulerend middel dat ons scherp en wakker maakt, en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van concentratie en prestaties.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept