Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 7 gram kokosmeel
- 20 gram Steviala Sweet Vanille
- 1 gram bakpoeder
- 3 gram koekkruiden
- 1 ei
- 110 gram pompoen
- 35 gram kokosvet
- snufje zout
Roomkaas vulling:
- 3 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels Steviala Frost
Suikervrije topping:
- 30 gram noten naar keuze
- 20 gram Steviala Dark Chocolate Melties
Aan de slag
- Maak eerst de pompoenpuree. Snijd de pompoen in stukjes en kook ze tot ze volledig gaar zijn. Giet het water af en laat ze nog even uitstomen zodat er geen vocht meer in de pan zit.
- Maak de pompoen met een staafmixer tot een glasse massa.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng vervolgens alle ingrediënten voor de pompoenkoekjes met elkaar in een mengkom.
- Giet het mengsel in een spuitzak en laat dit 1 uur in de koelkast rusten.
- Spuit daarna op een met bakpapier beklede bakplaat, de vulling in rondjes en laat er genoeg ruimte tussen.
- Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
- Meng nu de roomkaas met de suiker.
- Neem opnieuw een spuitzak met een scherp mondstukje. Duw dit mondstukje in het koekje en spuit de roomkaas vulling in het koekje.
- Laat vervolgens 1 uur in de koelkast opstijven.
- Tot slot smelt je enkele Steviala Dark Chocolate Melties in een kommetje in de magnetron. Verdeel vervolgens de gesmolten chocolade over de koekjes heen.
- Duw de walnoten meteen in de gesmolten chocolade zodat ze er mooi aan blijven plakken. Laat dit alles in de koelkast opnieuw opstijven.
De gezondheidsvoordelen van pompoen
Pompoenen zijn niet alleen lekker in gerechten als pompoensoep, pompoenpuree en pompoentaart, maar ook nog eens hartstikke gezond. Een pompoen is namelijk een uitstekende bron van vezels, vitamine A en C, en bevat weinig calorieën. Een portie pompoen van 100 gram bevat bijvoorbeeld al 2,7 gram vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast is vitamine A belangrijk voor een gezonde huid en een goed werkend immuunsysteem, terwijl vitamine C het lichaam ondersteunt bij de aanmaak van collageen en het bestrijden van vrije radicalen.
Naast vezels en vitaminen bevat de pompoen ook antioxidanten die helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Bovendien kan het eten van pompoen bijdragen aan het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat weer gunstig is voor de algehele gezondheid. Ten slotte is het eten van pompoen goed voor de ogen, omdat het rijk is aan carotenoïden, waaronder beta-caroteen, dat in het lichaam kan worden omgezet in vitamine A en een belangrijke rol speelt bij het behoud van een gezonde oogfunctie. Kortom, de pompoen is niet alleen lekker, maar ook een gezonde toevoeging aan je dieet!