Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 ei
- 70 gram roomboter
- 60 gram erythritol
- 165 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 0,5 theelepel vanille extract
- snufje zout
Vulling:
- 2 blaadjes gelatine
- 100 gram aardbeien
- 40 gram erythritol
Aan de slag
- Klop eerst de op kamertemperatuur gebrachte roomboter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
- Meng het amandelmeel en bakpoeder goed door elkaar. Voeg de andere ingrediënten toe en kneed dit tot een deegbal.
- Rol het deeg in huishoudfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en leg alvast een velletje bakpapier op een bakplaat.
- Haal na 30 minuten de deegbal uit de koelkast en rol er tussen je handen 20 kleine balletjes van. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en duw met je wijsvinger in het midden een kuiltje tot bijna aan de bodem van het deeg.
- Bak 10-15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Ondertussen kun je alvast de gelatineblaadjes in koud water weken.
- Neem een steelpannetje en verwarm de aardbeien samen met de suiker tot het een gladde massa is geworden.
- Zet het vuur uit en roer de geweekte gelatine erdoorheen.
- Vul de gebakken koekjes nu met deze heerlijke aardbeienvulling en laat vervolgens 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
- Geniet!
Waarom koolhydraatarme koekjes een gezonde snackoptie zijn.
Koolhydraatarme koekjes bieden een gezonde snack-optie voor degenen die op hun koolhydraten willen letten.Doordat ze minder suiker en koolhydraten bevatten, zijn ze ook gunstiger voor mensen die op hun gewicht willen letten.
Bovendien zijn veel recepten voor koolhydraatarme koekjes (bijvoorbeeld deze aardbeienkoekjes) die net zo smakelijk zijn als reguliere koekjes, waardoor het makkelijker wordt om gezonde voeding te integreren in het dagelijkse dieet. Probeer zelf het recept voor koolhydraatarme aardbeienkoekjes en ervaar de voordelen van gezonde snacking.