
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Bodem
- 75 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 25 gram kaneel suikervervanger
- Stevia boterkoek druppels naar smaak
- 50 gram roomboter
- Snufje zout
- Snufje kaneel
Pecan-caramel laag
- 50 gram roomboter
- 50 gram suikervrije stroop vervanger (Steviala sweet & gold)
- 50 gram bruine suikervervanger (Steviala Ery-Bronze)
- 150 ml ongeklopte slagroom
- 50 gram pecannoten
Chocolade ganache
- 100 gram suikervrije pure chocolade (Steviala Dark Chocolate Melties)
- 50 ml slagroom
- Snufje zeezout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed tot tot een egale deegbal. Verdeel het deeg in cupcake vormpjes en bak de bodem voor 15 minuten of totdat de bovenkant goud bruin kleurt. Laat dit helemaal afkoelen.
- Smelt de boter in een sauspannetje en voeg de suikervrije stroop, bruine suikervervanger en slagroom toe. Laat dit koken totdat de caramel indikt. Hak de pecannoten en verdeel 30 gram hiervan door de caramel. Schenk dit over de inmiddels afgekoelde bodems en laat volledig afkoelen.
- Smelt de suikervrije chocolade en voeg de slagroom toe. Roer goed. Schenk dit over de pecan-caramel laag en verdeel tot slot de overige 20 gram gehakte pecannoten en een snufje zout over de chocolade laag. Laat dit hard worden in de koelkast.
Waarom pecannoten de lekkere en koolhydraatarme noot zijn
Pecannoten zijn een heerlijke en gezonde noot die rijk is aan voedingsstoffen en verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Ze bevatten gezonde vetten, eiwitten, vezels en micronutriënten zoals vitamine E, magnesium en zink. Dit maakt het een gezonde snackoptie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
Bovendien bevatten pecannoten weinig koolhydraten en suikers, waardoor ze perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een koolhydraatarme snack. Pecannoten zijn ook rijk aan antioxidanten. Kortom, pecannoten zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een gezonde keuze voor een koolhydraatarm dieet.