Gezonde chocolade brownies

Dessert | Snack
Gezonde brownies met een heerlijke chocolade smaak. Heerlijke smeuige brownies. En dat alles terwijl het ook nog in jou koolhydraatarme dieet past. Probeer te zou ik zeggen!
Porties: 10
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 125kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 2g
Vetten 11g

Ingrediënten

  • 230 gram roomkaas monchou
  • 40 gram roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 85 gram amandelmeel
  • 40 gram Steviala Kristal Sweet of erythritol
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • chocoladedrops

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de roomkaas en roomboter op kamertemperatuur komen en klop ze daarna goed romig.
  • Voeg de zoetstof en de eieren toe en klop goed door. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie tot het vloeibaar wordt.
  • Voeg dit samen met het amandelmeel en de bakpoeder toe aan het beslag.
  • Klop nogmaals goed door en voeg als laatste de vanille en de chocoladedrops toe. Klop net zolang tot alle klontjes verdwenen zijn.
  • Giet het beslag in een bakvorm naar wens en leg bovenop nog wat stukjes pure chocolade. Laat de brownies 20-25 minuten bakken in de oven.
  • Je kan ook nog wat zout strooien op de bovenkant van de brownies om het net weer een andere smaak te geven.
  • Laat afkoelen en snijd in stukken alvorens te serveren.

Hoe puurder de chocolade hoe gezonder de chocolade!

Chocolade is een geliefde snack voor velen, maar niet alle chocolade is gelijk als het gaat om gezondheid. Hieronder bespreken we waarom puurder chocolade gezonder is dan minder pure varianten.

  1. Minder suiker: Puurder chocolade bevat minder suiker dan minder pure varianten. Dit maakt het een gezondere optie voor mensen die op hun suikerniveau willen letten.
  2. Meer cacao: Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao het bevat. Cacao is rijk aan voedingsstoffen, zoals antioxidanten, magnesium, ijzer en vezels, wat betekent dat puurder chocolade een hogere voedingswaarde heeft.
  3. Minder verwerkte ingrediënten: Minder pure chocolade bevat vaak verwerkte ingrediënten zoals emulgatoren en smaakstoffen. Puurder chocolade bevat minder verwerkte ingrediënten en is daardoor gezonder.

Hoe zijn brownies ontstaan en waarom zijn ze zo populair?

Brownies zijn ontstaan in de Verenigde Staten aan het einde van de 19e eeuw. Het verhaal gaat dat een huisvrouw in Boston per ongeluk bakpoeder in de chocoladecake vergat, wat resulteerde in een dichtere en krokantere textuur. Dit recept werd snel populair en verspreidde zich door heel Amerika.

Brownies werden bekend door hun verscheidenheid aan smaken en het gemak waarmee ze konden worden bereid. Door hun populariteit werden brownies al snel een vast item op de kaart in restaurants en cafes. Ze werden ook een populaire verkoopartikel in bakkerijen en supermarkten.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept