Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 300 gram varkensschouder
- 1 zakje stoofvleeskruiden
- 2 laurierblaadjes
- 3 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel mosterd
- peper
- zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- roomboter
- 4 eieren
- 20 milliter vloeibare kokosolie
- 35 gram kokosmeel
- 40 gram amandelmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 teentje knoflook
- sesamzaadjes
Aan de slag
- Start met het kruiden van het vlees en wrijf het vlees in met mosterd.
- Bak het aan alle kanten in roomboter. Let op: niet te hard, want dit vlees blijft hard. Gewoon een beetje dichtschroeien.
- Voeg 300 ml water toe en ook alle andere ingrediënten. Zet het deksel op de pan en laat het op een lage stand 4 uur staan. Als het langer staat, zal het vlees ook zachter worden.
- Tussendoor het vlees omdraaien en laat het loskomen van de bodem. Zorg er ook altijd voor dat het vlees voldoende vocht heeft. Laat daarom het deksel erop. Indien het vocht verdampt nog wat extra water toevoegen.
- Het vlees komt los en vormt draadjes.
- Als het vlees aan het eind te veel vocht bevat kan het deksel van de pan gelaten worden om het vocht te laten verdampen.
- Broodjes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pureer de knoflook en doe het in een kom samen met alle andere ingrediënten.
- Leg 6 ronde broodjes op de bakplaat en druk ze plat met een lepel.
- Eventueel nog wat sesamzaad op de bovenkant strooien.
- Bak de broodjes 15-18 minuten mooi bruin.
- Beleg de broodjes met de pulled pork en groente naar keuze.
Waarom een zelfgemaakt broodje beter is als je aan het afvallen bent en koolhydraatarm wilt leven.
Brood bevat veel koolhydraten, waardoor het niet geschikt is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Daarom is het een goed idee om je broodjes zelf te maken zoals in dit recept.
Een van de voordelen van brood zelf maken, is dat je zelf kunt bepalen hoeveel koolhydraten er in gaan. Dit kan door het gebruik van alternatieven voor tarwebloem zoals amandelmeel, kokosmeel of zelfs courgettemeel. Hierdoor kun je de hoeveelheid koolhydraten aanzienlijk verminderen.
Daarnaast zijn veel gekochte broodjes vaak vol met toegevoegde suikers, zouten en conserveringsmiddelen. Door het zelf maken van brood, kun je ervoor zorgen dat er geen ongezonde toevoegingen in het brood zitten.