Basisrecept voor een koolhydraatarme vanillecake

Dessert | Snack
Een heerlijke vanillecake die ook nog een gezond en koolhydraatarm is. Door amandelmeel te gebruiken is deze cake helemaal koolhydraatproof. Probeer hem eens uit zou ik zeggen!
Porties: 10
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden

Calorieën 125kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 4g
Vetten 11g

Ingrediënten

  • 165 amandelmeel
  • 50 gram Steviala Kristal Sweet Vanille of erythritol
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • snufje zout

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Split de eieren van elkaar en mix het eigeel samen met de suiker tot het romig is.
  • Voeg daarna de Griekse yoghurt toe.
  • Neem een andere kom waarin je het amandelmeel en de bakpoeder goed mengt. Zorg dat er geen klontjes meer zitten in het bakpoeder.
  • Neem nu de kom met de eiwitten en klop ze stijf met een snufje zout.
  • Meng nu het amandelmeel door de eigelen en spatel daarna het eiwit door het beslag.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel hierin.
  • Bak 45 minuten in de oven. En controleer of de cake klaar is met een houten satéprikker.

Waarom wij gebruik hebben gemaakt van amandelmeel in plaats van traditioneel bloem.

Voor een heerlijke gezonde twist op de klassieke vanillecake, hebben wij gebruik gemaakt van amandelmeel in plaats van traditioneel bloem. Het resultaat is een smakelijke en koolhydraatarme cake die perfect is voor degenen die op zoek zijn naar een gezonde snackoptie.

Het resultaat is een heerlijke en luchtige vanillecake met een subtiele amandel-smaak. Het amandelmeel zorgt voor een natuurlijke zoetheid en voegt extra voedingswaarden toe, waaronder eiwitten en vezels. Bovendien bevat het minder koolhydraten dan traditioneel bloem, wat het de perfecte optie maakt voor degenen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief.

Waar komt de smaak vanille vandaan en waarom is het zo bekend.

De smaak van vanille komt van de gedroogde en verwerkte vruchten van de Orchideeënfamilie, die bekend staat als de Vanillestok. Deze stokken groeien in tropische gebieden en produceren vruchten die bekend staan als “vanillebonen.”

Vanille is al meer dan drie eeuwen een populaire smaak in culinair gebruik, en wordt beschouwd als één van de meest veelzijdige en populaire smaken ter wereld. Het wordt vaak gebruikt in gebak, ijs, sauzen, dranken en andere producten zoals onze vanillecake.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept