Koolhydraatarme frambozen cheesecake

Dessert | Snack
Een heerlijke gezonde frambozen cheesecake ideaal voor een feestje of gewoon lekker als toetje. Een lekkere krokante onderkant en daarboven een lekkere cake van frambozen. En dat terwijl alles koolhydraatarm is dus ideaal voor mensen die zich aan hun dieet willen houden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 374kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 7g
Vetten 37g

Ingrediënten

  • 40 gram amandelen in kleine stukjes zonder schil
  • 15 gram roomboter
  • 1 eetlepel erythritol

Vulling:

  • 100 ml volle room 40%
  • 100 gram roomkaas (monchou)
  • 2-3 eetlepels Steviala Frost
  • 3 gelatine blaadjes
  • 100 gram bevroren frambozen

Aan de slag

  • Start met de bodem van de cheesecake door de amandelen te hakken. Dit mag geen meel worden, maar wel kleine stukjes. Maak het dus niet te klein. Je kan dit ook kant-en-klaar kopen in de winkel.
  • Neem een steelpan en smelt de roomboter. Voeg de suiker en de amandelen toe en laat het even een kleurtje krijgen. Doe dit niet te lang, want anders kan de suiker verbranden en een karamelsmaak krijgen. Houd het dus goed in de gaten.
  • Neem een springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier.
  • Giet het notenmengsel nu op de bodem van de springvorm en laat volledig afkoelen.
  • Neem een kom en klop de slagroom stijf samen met de keto poedersuiker. Voeg nu de roomkaas toe en meng goed door. De frambozen mogen er nu bij wanneer ze ontdooid zijn.
  • Week de gelatineblaadjes eerst in koud water. Neem dan een klein kommetje en giet er een klein beetje kokend water in, net voldoende om de gelatine te doen smelten. Wring de gelatine blaadjes goed uit en leg ze in het kokende water. Meng ze goed door om klonten te voorkomen. Giet dit nu bij het cheesecake mengsel en meng alles goed door.
  • Nu mag je het in de springvorm gieten bovenop het notenmengsel. Laat vervolgens voor 3 uur opstijven in de koelkast.

Waarom komt cheesecake eigenlijk vandaan?

De geschiedenis van cheesecake gaat terug tot het oude Griekenland, waar het een populair dessert was bij de Olympische Spelen. De Romeinen namen dit recept over en verspreidden het over Europa en uiteindelijk over de hele wereld. In de Middeleeuwen werd cheesecake in Europa vooral geassocieerd met religieuze feestdagen en speciale gelegenheden.

Vandaag de dag is cheesecake een populaire traktatie over de hele wereld en zijn er talloze variaties en recepten beschikbaar. Of je nu van een klassieke New York cheesecake houdt of een meer avontuurlijke smaak wilt proberen, er is voor elk wat wils als het op cheesecake aankomt. Dus ga lekker zitten, ontspan en geniet van een stukje van deze heerlijke en tijdloze traktatie!

Dit is waarom roomkaas of monchou prima kan tijdens een koolhydraatarm dieet.

Monchou bevat ongeveer 1 gram koolhydraten per portie, terwijl roomkaas iets meer koolhydraten bevat met ongeveer 2 gram per portie. Het is echter belangrijk om de portiegrootte in gedachten te houden, omdat overmatige inname van elke kaas kan bijdragen aan de calorieën en het vetgehalte van een dieet.

Zolang Monchou of roomkaas in matige hoeveelheden worden gegeten en worden gecombineerd met andere koolhydraatarme voedingsmiddelen, kunnen ze worden opgenomen in een koolhydraatarm dieet.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept