Suikervrije chocolade pindakaas smoothie

Drankjes
Ben je op zoek naar een heerlijke en gezonde smoothie die ook nog eens suikervrij is? Dan is dit chocolade pindakaas smoothie recept zeker iets voor jou! Deze smoothie zit boordevol smaakvolle ingrediënten zoals cacaopoeder, pindakaas, banaan en amandelmelk. Het beste van alles is dat het suikervrij is, dus je kunt genieten van een heerlijke traktatie zonder je schuldig te voelen.
Porties: 2

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 253kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 13g
Vetten 18g

Ingrediënten

 • 30 gram suikervrije chocolade
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 300 ml amandelmelk
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 1 eetlepel erythritol 
 • 50 ml room of kokosroom 
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 1 handjevol crushed ice 
 • Toppings: cacaopoeder, blauwe bessen, extra chocolade 

Aan de slag

 • Smelt 30 gram chocolade au bain marie met 1 eetlepel kokosolie.
 • Neem twee glazen waarin je je smoothie wilt schenken.
 • Ga met een lepel gesmolten chocolade langs de randjes van je glas en laat het zo ‘drippen' tot beneden. Zo creëer je een leuk effect. Plaats voor minstens een half uurtje in de koelkast zodat het hard kan worden.
 • Neem je blender en doe er 300 milliliter amandelmelk in, samen met 2 grote eetlepels pindakaas, 1 eetlepel erythritol, 50 milliliter room of kokosroom, 1 theelepel cacaopoeder en 1 handjevol crushed ice. 
 • Blend tot een geheel. Proef en voeg toe naar eigen smaak.
 • Verdeel je smoothie over de twee glazen. Werk af met cacaopoeder, blauwe besjes en nog meer chocolade.

Wat is erythritol?

Erythritol is een populair zoetmiddel dat veel wordt gebruikt in het keto dieet. Het is een natuurlijke suikeralcohol die van nature voorkomt in bepaalde vruchten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Erythritol heeft een zoete smaak die vergelijkbaar is met suiker, maar bevat bijna geen calorieën en heeft een zeer minimale invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor het geschikt is voor mensen die een ketogeen dieet volgen.

Wat erythritol onderscheidt van andere suikeralcoholen, is dat het weinig tot geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel en insulineafgifte. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die proberen in ketose te blijven, omdat het de koolhydraatinname minimaliseert zonder concessies te doen aan de zoete smaak. Bovendien wordt erythritol goed verdragen door de meeste mensen en veroorzaakt het zelden bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel of diarree, die vaak geassocieerd worden met andere suikeralcoholen.

Kortom, erythritol is een zoetmiddel dat veel gebruikt wordt in het keto dieet vanwege de minimale impact op de bloedsuikerspiegel en insulinerespons. Het biedt een suikerachtige smaak zonder de calorieën en koolhydraten van gewone suiker, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor mensen die een ketogeen dieet volgen en hun suikerinname willen verminderen.

Toch kunnen genieten van chocolade tijdens je dieet?

Suikervrije chocolade wordt gemaakt door het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker. Bij het produceren van suikervrije chocolade worden alternatieve zoetstoffen zoals stevia, erythritol of monkfruit-extract gebruikt. Deze zoetstoffen hebben een minimaal effect op de bloedsuikerspiegel en bevatten weinig tot geen koolhydraten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die een keto dieet volgen.

Om suikervrije chocolade te maken, worden cacaobonen geroosterd, gemalen en gemengd met cacaoboter. Vervolgens worden de zoetstoffen en eventuele andere smaakstoffen toegevoegd. Het mengsel wordt verhit en vervolgens afgekoeld en gegoten in vormen. Na het uitharden is de suikervrije chocolade klaar om van te genieten.

Voor mensen die een keto dieet volgen, kan suikervrije chocolade een heerlijke traktatie zijn. Aangezien het weinig koolhydraten bevat, past het goed binnen het koolhydraatarme dieet dat kenmerkend is voor keto. Het stelt mensen in staat om te genieten van de smaak en textuur van chocolade zonder de negatieve impact op hun ketosestatus. Het is echter nog steeds belangrijk om matig te zijn bij het consumeren van suikervrije chocolade, aangezien het nog steeds calorieën bevat en overmatig eten ervan het gewichtsverlies kan belemmeren.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie