Een gezond visgerecht die ook nog eens heel lekker is. Dit pladijsfilet recept moet je echt een keer uitproberen thuis. Door de vis en de sperziebonen is het een enorm gezond recept voor iedereen, dus ook als je probeert af te vallen!
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 300kcal
Eiwitten 30g
Koolhydraten 12g
Vetten 15g
Ingrediënten
- 300 gram pladijs- of scholfilet
- 250g gram sperziebonen
- 1 tomaat
- 1 eetlepel roomkaas natueral
- 2 eetlepels groene pesto
- olijfolie
- peper
- zout
Aan de slag
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar.
- Doe in een kleine pan de tomaat met de olijfolie en kook het zacht. Wanneer de tomaat volledig zacht is, voeg dan de roomkaas en de groene pesto toe.
- Giet wat olijfolie in een grote pan. Bak hierin de pladijs- of scholfilet kort. Dit is dunne vis dus is ook snel gaar. Bestrooi met peper en zout.
- Giet de boontjes af en spoel af met koud water. Zo zullen de boontjes mooi van kleur blijven.
- Serveer op een bord met de roompasta.
Hier 3 redenen waarom pladijsfilet zo gezond is.
Pladijsfilet is gezond voor de gezondheid en bevat veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het lichaam. Hieronder vindt u enkele redenen waarom pladijsfilet gezonder is dan andere soorten vis:
- Laag in verzadigd vet: Pladijsfilet bevat weinig verzadigd vet, wat bijdraagt aan een gezonder hart en bloedvaten.
- Hoog in eiwitten: Pladijsfilet is een goede bron van eiwitten, die nodig zijn voor het opbouwen en onderhouden van spieren.
- Biedt vitamines en mineralen: Pladijsfilet bevat ook belangrijke vitamines en mineralen, zoals vitamine B12, ijzer en selenium, die bijdragen aan een goede gezondheid.