Koolhydraatarme Turkse gehakt lolly’s

 

Diner | Lunch
Dit simpele koolhydraatarme recept is ideaal om niet teveel moeite te doen in de keuken maar wel een heel leuk, gezond en lekker eindresultaat krijgt. Met een heerlijk zelfgemaaktsausje die je eroverheen kan doen. Eetsmakelijk alvast!
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 964kcal
Eiwitten 38g
Koolhydraten 4g
Vetten 87g

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 150 gram verse sla naar keuze

Sausje

  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

Aan de slag

  • Meng het gehakt met alle kruiden.
  • Snijd de verse peterselie klein en kneed dit goed door het gehakt.
  • Neem satestokjes en maak een lange worst met het gehakt rond het stokje.
  • Bak ze vervolgens in een pan met olijfolie tot het gehakt helemaal gaar is.
  • De Griekse yoghurt met de verse kruiden en de mayonaise goed mengen.
  • Serveer de gehaktstokjes samen met het sausje en nog wat extra salade.

Waarom de uiterlijk van een gerecht een grote rol speelt.

Het uiterlijk van een gerecht speelt een grote rol in de manier waarop het smaakt. Als een gerecht er aantrekkelijk en verleidelijk uitziet, hebben mensen de neiging om het als lekkerder te beoordelen. Dit komt omdat het visuele aspect van eten een grote impact heeft op de verwachtingen en smaakervaringen van mensen.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat het uiterlijk van een gerecht een grote rol speelt in de manier waarop het smaakt. Door te zorgen voor een aantrekkelijk presentatie kun je de smaakervaring van je gerecht versterken en het lekkerder laten smaken.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie