Koolhydraatarme ijskoffie zonder suiker

Drankjes | Ontbijt
Deze ijskoffie is niet alleen zonder toegevoegde suikers, maar ook heel lekker. Het is een verfrissende en gezonde keuze om de dag te beginnen met uw dagelijks kopje koffie.
Porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 200kcal
Eiwitten 2g
Koolhydraten 2g
Vetten 20g

Ingrediënten

  • 2 espresso’s
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 ml ongeklopte slagroom
  • 15 gram poedersuikervervanger
  • 3 ml vanille extract
  • ijsblokjes

Aan de slag

  • Zet eerst 2 espresso’s. Laat deze licht afkoelen.
  • Schuim vervolgens de koude amandelmelk op met de hand of elektrische melkopschuimer (met koude stand). Voeg hier ook de slagroom, poedersuikervervanger en vanille extract aan toe.
  • Vul vervolgens een glas met ijsblokjes en schenk hier de espresso bij. Vul het glas verder aan met de opgeschuimde melk.

De gezondheidsvoordelen van koffie

Koffie is een van de meest populaire drankjes ter wereld en staat bekend om zijn heerlijke smaak en opwekkende effecten. Maar wist je dat koffie ook tal van gezondheidsvoordelen kan bieden? Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van koffie in verband wordt gebracht met een verlaagd risico op verschillende ziekten.

Daarnaast kan koffie ook bijdragen aan gewichtsverlies en het verbeteren van de fysieke prestaties. Het cafeïnegehalte in koffie kan helpen om de stofwisseling te versnellen en het hongergevoel te verminderen. Bovendien kan het drinken van koffie voor het sporten zorgen voor een verhoogde fysieke prestatie en minder spierpijn achteraf. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het drinken van koffie met mate moet gebeuren, omdat te veel cafeïne negatieve bijwerkingen kan hebben.

Waarom amandelmelk in plaats van gewone melk?

Amandelmelk is een populaire melkvervanger geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt ten opzichte van gewone melk. Amandelmelk bevat minder calorieën en vet dan koemelk en is daarom een ​​gezondere optie voor mensen die op hun gewicht letten. Bovendien is amandelmelk rijk aan vitamine E, wat een belangrijke antioxidant is die kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Een ander voordeel van amandelmelk is dat het lactosevrij is, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen met lactose-intolerantie of een melkallergie. Het is ook rijk aan mineralen zoals calcium en magnesium, wat belangrijk is voor het behoud van sterke botten. Kortom, als je op zoek bent naar een gezondere melkvervanger, dan is amandelmelk een uitstekende optie die je niet alleen gezondheid, maar ook smaak kan bieden.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept