Op zoek naar een smakelijke en gezonde ontbijtoptie? Probeer deze heerlijke cereal pancakes! Dit recept bevat amandelmeel, eieren, erythritol, bakpoeder en ongezoete amandelmelk voor een voedzame en smaakvolle pannenkoek. Perfect voor wie op zoek is naar een glutenvrij ontbijt of een koolhydraatarme optie. Bak ze lichtbruin met bakboter en serveer ze met kokosmelk en rode bosvruchten voor een extra smaaksensatie. Het is een snel en eenvoudig recept dat zeker indruk zal maken op je smaakpapillen. Lees verder voor het volledige recept!

Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Voedingswaarden
Calorieën 237kcal
Eiwitten 9g
Koolhydraten 5g
Vetten 20g
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 4 eetlepels erythritol
- 2 theelepels bakpoeder
- 160 ml ongezoete amandelmelk
- 1 à 2 eetlepels bakboter
- eventueel kokosmelk en rode bosvruchten
Aan de slag
- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Giet het beslag in een knijpfles met een doseerdop.
- Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en verwarm de boter op een middelhoog vuur. Maak met de knijpfles kleine rondjes ter grootte van een 2 euro munt, die je 1 minuut laat bakken alvorens ze om te draaien en de andere kant ook te bakken totdat beide kanten goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal dit tot alle beslag op is.
- Serveer met ongezoete amandelmelk of opgeklopte kokosmelk en wat rode bosvruchten.