Op zoek naar een gezond en smakelijk recept voor Caesar salade met weinig koolhydraten? Probeer dan deze koolhydraatarme Caesar salade! Dit recept bevat knapperige romaine sla, geraspte Parmezaanse kaas, hardgekookte eieren en een zelfgemaakte Caesar dressing op basis van extra vierge olijfolie, knoflook, ansjovisfilets, Dijon mosterd en citroensap. Het is een eenvoudig te maken salade die perfect is voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner. Voeg eventueel gegrilde kipfilet of garnalen toe voor extra eiwitten. Het is een heerlijke manier om te genieten van een klassieke Caesar salade zonder de koolhydraten! Lees verder voor het volledige recept en geniet van deze heerlijke koolhydraatarme Caesar salade.

Voedingswaarden
Calorieën 274kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 6g
Vetten 26g
Ingrediënten
- 2 kroppen romaine sla, gewassen en in stukjes gescheurd
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 60 ml citroensap
- 2 hardgekookte eieren, gehakt
- zout en peper naar smaak
Aan de slag
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak gedurende 2-3 minuten tot de knoflook goudbruin is en de ansjovis is opgelost in de olie. Laat afkoelen.
- Meng de afgekoelde olie, Parmezaanse kaas, mosterd en citroensap en klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg de stukjes sla toe aan een grote kom en meng met de dressing. Voeg de gehakte eieren toe en meng opnieuw.
- Breng op smaak met zout en peper. Optioneel: je kan per portie zelfgemaakte croutons van 1 snede olijfbrood toevoegen en tel dan wel de voedingswaarde er bij van een snede olijfbrood (zie recept olijfolie brood).