Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 60 gram lupinemeel
- 40 gram amandelmeel
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel xanthan gum
- 2 gram droge gist
- 10 gram olijfolie
Aan de slag
- Voeg al de droge ingrediënten samen in een grote mengkom en meng door elkaar.
- Voeg het water en de olie toe en begin te mengen met een houten lepel.
- Zodra het deeg samenkomt, kneed je het ongeveer 10 minuten met de hand of 5 minuten met de mixer. Als het deeg te droog aanvoelt, voeg dan een eetlepel water toe en kneed verder.
- Vorm het deeg tot een bal en laat het, in een plastic kom afgedekt met een theedoek, rijzen.
- Voeg je toppings toe naar keuze.
- Verwarm je oven op 180 graden.
- Zet de pizza voor 10-15 minuten tot de pizza bruin kleurt.
Lupinemeel: Een Gezonder Alternatief voor Gewoon Meel
Lupinemeel, gemaakt van gemalen lupinebonen, is een gezonder alternatief voor gewoon meel. Het heeft een hoger eiwitgehalte en minder koolhydraten, waardoor het ideaal is voor een koolhydraatarm dieet. Het is ook rijk aan vezels en glutenvrij, waardoor het geschikt is voor een gezonde spijsvertering en mensen met glutenintolerantie.
Lupinemeel is een gezond alternatief voor gewoon meel. Met meer eiwitten en minder koolhydraten is het ideaal voor een koolhydraatarm dieet. Het bevat ook vezels en is glutenvrij, waardoor het goed is voor de spijsvertering en geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.