Keto Dieet starten? Lees deze tips voor je begint.

De keto levensstijl is de laatste jaren enorm populair geworden vanwege de vele voordelen die het kan bieden voor gewichtsverlies. Maar starten met Keto kan best overweldigend zijn. In dit artikel leer jij alles wat je moet weten voordat je start met Keto. En ontdek je de makkelijkste strategie om snel resultaat te behalen! Lees snel verder:

1. Ken de regels van Keto

Bij het dieet is het doel om je lichaam in een staat van ketose te brengen. In ketose maakt je lichaam gebruik van vet als primaire brandstof in plaats van koolhydraten. Deze staat van ketose levert geweldige voordelen op voor vetverlies!

Om in ketose te komen is het belangrijk de regels van Keto te begrijpen. In het kort betekent het dat je de inname van koolhydraten tot een minimum beperkt en de inname van gezonde vetten en eiwitten verhoogt. Een typisch Keto-dieet bestaat uit 60-70% vet, 20-30% eiwit en 5-10% koolhydraten. Koolhydraten die moeten worden vermeden zijn onder meer suiker, granen, aardappelen, rijst en peulvruchten.

2. Weet wat je moet eten in het Keto dieet

Om je vetverlies resultaten niet af te remmen is het belangrijk om te weten “wat” en “hoeveel” je mag eten tijdens Keto. Dit kan in het begin best lastig zijn, aangezien je waarschijnlijk voordat je met Keto begon gewend was veel koolhydraatrijke voeding te eten als: chips, brood, koekjes, enz… Doordat je deze dingen tijdens Keto niet mag eten, kan het soms voelen alsof je bijna geen opties hebt.

Om jou te helpen dit gebrek aan inspiratie te voorkomen, geven wij jou vandaag een gratis weekmenu. Met dit weekmenu heb je nooit meer gebrek aan inspiratie en ontdek je de beste voedingskeuzes om snel af te vallen met de kracht van Keto:

GRATIS DOWNLOAD: Keto Snelstart Weekmenu – Hoe jij snel en gemakkelijk op een gezonde manier kunt afvallen met het keto dieet

Liever zelf aan de slag? Lees hieronder welke voedingsmiddelen juist wél en juist niet passen binnen het keto dieet:

Voedingsmiddelen die passen binnen het keto dieet zijn onder andere:

 • Vlees (rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, kalkoen, etc.)
 • Vis en zeevruchten
 • Eieren
 • Niet-zetmeelrijke groenten (zoals spinazie, broccoli, bloemkool, asperges, etc.)
 • Gezonde vetten (zoals olijfolie, kokosolie, avocado, noten, zaden, etc.)
 • Zuivelproducten met een hoog vetgehalte (zoals boter, kaas, volle room, etc.)

Voedingsmiddelen die beperkt of vermeden moeten worden in het keto dieet zijn onder andere:

 • Suikers en zoetstoffen (zoals tafelsuiker, honing, ahornsiroop, agavesiroop, etc.)
 • Granen en zetmeelrijke groenten (zoals brood, pasta, rijst, aardappelen, etc.)
 • Fruit (behalve kleine hoeveelheden van bessen)
 • Peulvruchten (zoals bonen, linzen, erwten, etc.)
 • Bewerkte voedingsmiddelen met veel koolhydraten (zoals koekjes, chips, frisdrank, etc.)

3. Plan je maaltijden

Een goede planning van je maaltijden maakt het makkelijker om vol te houden. Zonder plan is de kans groot dat je door gebrek aan inspiratie gaat vervallen in ongezonde voedingskeuzes of snoepbuien. Zorg er dus voor dat je een goed weekmenu maakt met gevarieerde gezonde voedingsstoffen, maaltijden en snacks om de dag vol energie en zonder honger door te komen.

4. Bereid je voor op de Keto-griep

De overgang naar een Keto-dieet kan leiden tot wat bekend staat als de “Keto-griep”. Dit is een verzameling van symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid die zich voordoen tijdens de eerste paar dagen van het dieet. Deze symptomen zijn normaal en duiden erop dat je lichaam zich aanpast aan het nieuwe dieet. Zorg ervoor dat je voldoende hydrateert en voldoende zout binnenkrijgt om deze symptomen te verminderen.

5. Beweeg voldoende

Beweging helpt je resultaten met het Keto dieet te versnellen en maximaliseren. Een mix van cardio- en krachttraining kan effectief zijn. Houd er rekening mee dat het in het begin misschien wat moeilijker kan zijn om te trainen vanwege de vermoeidheid tijdens de overgang naar het dieet, maar dat dit na verloop van tijd zal verbeteren.

6. Blijf consistent

Veel mensen geven bij het Keto-dieet te snel op omdat het hen veel moeite kost zich aan te passen aan het nieuwe voedingspatroon. Maar consistentie is juist de sleutel om resultaat te behalen.

Het kan soms even duren voordat je lichaam in ketose raakt en begint met het verbranden van vet in plaats van koolhydraten. Geef daarom niet te snel op als je niet direct de gewenste resultaten ziet.

Twijfel je of je geen resultaat behaald omdat je op dit moment niet de juiste voeding eet? Dan raden je aan onze 28 Dagen Keto Challenge te volgen. Deze challenge neemt alle twijfels weg uit je dieet, en geeft je direct een in de praktijk bewezen plan om effectief met Keto aan de slag te gaan.

>> Start vandaag nog met jouw 28 Dagen Keto Challenge!

7. Raadpleeg een arts of diëtist:

Als je een medische aandoening hebt of medicatie gebruikt, is het verstandig om een arts of diëtist te raadplegen voordat je begint met een ketogeen dieet.

8. Volg onze 28 Dagen Keto Challenge

Bij De 28 Dagen Keto Challenge, helpen wij jou stap voor stap af te vallen. Je ontvangt kant- en klare weekmenu’s, recepten, tips & tricks en de nodige begeleiding om je gewenste kilo’s kwijt te raken.

Meer dan 11.000+ vrouwen hebben al met behulp van onze methode hun gezondheid verbeterd. We hopen dat we jouw succesverhaal over 28 dagen aan onze lijst mogen toevoegen!

>> Start vandaag nog met jouw 28 Dagen Keto Challenge!

Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen niet voor iedereen hetzelfde resultaat zal hebben. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en gezonde gewoonten te ontwikkelen om een blijvend resultaat te behalen. Het is ook belangrijk om de nadruk te leggen op gezondheid en welzijn, in plaats van alleen op het getal op de weegschaal.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie