Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 kop geraspte cheddar kaas
- 1/2 kop amandelmeel
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de kaas in een middelgrote kom die geschikt is voor de magnetron. Verwarm de kaas in de magnetron tot hij gesmolten is (ongeveer 20-30 seconden, afhankelijk van het vermogen van de magnetron). Roer tot een homogene en gladde massa. De gesmolten kaas moet op deeg lijken.
- Roer er snel het amandelmeel door. Kneed vervolgens het amandelmeel door het kaasdeeg tot al het amandelmeel gelijkmatig is opgenomen. Werk snel, want het deeg moet uitgerold voordat de kaas is afgekoeld en hard is geworden.
- Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol hem zo dun mogelijk uit. Snijd het deeg in driehoekjes. Leg ze op de ingevette of met bakpapier beklede bakplaat op een afstand van 1 cm van elkaar.
- Bak ongeveer 10-15 minuten of tot de randen bruin zijn en het oppervlak stevig is. Laat de chips volledig afkoelen. Voeg kruiden naar smaak toe.
Waarom is chips uit de winkel nou zo ongezond?
Gewone chips zijn een van de meest ongezonde snack-opties die er zijn. Ze bevatten veel ongezonde vetten, verzadigde vetten, toegevoegde suikers en zout, en bieden weinig voedingsstoffen. Regelmatige consumptie van chips kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen.
Dit is waarom deze chips wel gezond is!
Zelfgemaakte chips gemaakt van amandelmeel een stuk gezonder alternatief. Amandelmeel is een koolhydraatarme en voedzame alternatieve meelsoort die veel gezonde vetten, eiwitten en voedingsstoffen bevat. Bovendien is het glutenvrij en bevat het minder koolhydraten dan gewoon meel. Maak zelf chips door amandelmeel, groenten en andere gezonde ingrediënten te mengen, te bakken en te bakken. Dit is een lekker en gezonder alternatief voor gewone chips en past perfect binnen een koolhydraatarm dieet.