Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 120 gram roomkaas
- 70 gram roomboter
- 6 eieren
- 45 gram Steviala Kristal Sweet of erythritol
- sap van 1 citroen
- rasp van 1 citroen
- 2 theelepels bakpoeder
Toppings:
- 6 eetlepels Steviala Frost citroensmaak
- 6 eetlepels water
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat de roomkaas en roomboter op kamertemperatuur zijn.
- Klop vervolgens in een grote kom de boter en roomkaas met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg daarna de Steviala Kristal Sweet of erythritol toe.
- Voeg dan al kloppend de eieren, citroensap en de citroenrasp toe.
- Roer het amandelmeel en bakpoeder in een aparte kom door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg het hierna toe aan het beslag.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en bak minimaal 50 minuten in de oven tot de cake mooi goudbruin gekleurd is.
- Controleer of de cake van binnen gaar is met bijvoorbeeld een houten satéprikker (of cocktailprikker, tandenstoker). Steek middenin het deeg. Het hout moet daarna droog aanvoelen. Indien nog vochtig, plaats nog even terug in de oven.
- Laat de cake goed afkoelen. Meng ondertussen het water met de poedersuiker van citroensmaak en de rasp goed door elkaar tot er geen klontjes meer zijn.
- Giet dit mengsel over de cake en laat hard worden alvorens te serveren.
Dit is waarom roomboter prima kan tijdens een koolhydraatarm dieet.
Roomboter bevat veel gezonde vetten en weinig koolhydraten, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die op zoek zijn naar een koolhydraatarme levensstijl. Bovendien bevat roomboter vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond dieet, zoals vitamine A en K. Daarnaast is roomboter ook een goede bron van energie, wat belangrijk is voor mensen die aan sport doen of veel beweging hebben.
De simpele glazuur op dit recept ideaal voor een koolhydraatdieet
Voor een simpele en koolhydraatvriendelijke topping voor uw citroencake, is Steviala Frost citroensmaak het perfecte alternatief voor traditionele suikerglazuur. Met slechts 6 eetlepels Steviala Frost citroensmaak en 6 eetlepels water kunt u een heerlijke, smaakvolle glazuur maken die perfect bij uw citroencake past.