Een simpel maar toch heel lekker dessert, je kan zelf weten wat voor toppings je erop doet dus je kan je creativiteit helemaal los laten gaan. Probeer hem eens zou ik zeggen!
Porties: 2
Totale tijd: 10 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 566kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 6g
Vetten 60g
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
- 1 eetlepel Steviala Frost
- Voor de bovenste laag kan je een suikervrije en keto vriendelijke chocolade topping gebruiken
Aan de slag
- Klop de mascarpone samen met het cacaopoeder luchtig met een elektrische mixer.
- Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Zo kan je zelf proeven of het zoet genoeg voor je is.
- Neem de spuitzak en verdeel het in porties naar wens.
- Het is heel lekker wanneer je er nog wat hazelnootstukjes over strooit.
5 creatieve toppings voor deze chocolade mousse.
Chocolademousse is een heerlijk en verfijnd dessert dat smaakt naar pure luxe. Maar waarom stop je bij alleen chocolademousse als dessert? Voeg wat extra smaak en textuur toe met deze 5 creatieve toppings.
- Gebrande noten – Voeg een crunch toe aan je chocolademousse met gebrande noten, zoals hazelnoten, amandelen of pecannoten. Deze noten geven niet alleen een extra textuur, maar ook een subtiele nootachtige smaak.
- Vers fruit – Voeg een pop van zuurheid en zoetheid toe aan je chocolademousse met vers fruit. Perfecte keuzes zijn bessen, kersen, frambozen of aardbeien.
- Geroosterde kokos – Voeg een tropische smaak toe aan je chocolademousse met geroosterde kokos. De krokante texturen van de geroosterde kokos combineren perfect met de zachte en romige textuur van de chocolademousse.
- Chocolade shavings – Voeg een extra dosis chocolade toe aan je chocolademousse met chocolade shavings. Je kunt de shavings maken met een dunschiller of een kaasschaaf.
- Karamel saus – Voeg een rijke, zoete smaak toe aan je chocolademousse met karamel saus. Deze saus combineert perfect met de chocoladesmaak van de chocolademousse, waardoor je een rijke en smaakvolle combinatie krijgt.