Deze lekkere knapperige amandelkoekjes zijn gezond en koolhydraatarm dus ideaal als je probeert af te vallen of gewoon op zoek bent naar een lekkere snack.

Porties: 15
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 135kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 2g
Vetten 13g
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram roomboter
- 60 gram Steviala Kristal Sweet Vanille of erythritol
- 1 ei
- amandelschilfers
- snufje zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
- Smelt de roomboter en giet dit samen met het ei bij het beslag.
- Kneed alles goed door.
- Wikkel het deeg in folie en laat het rusten in de koelkast voor 1 uur.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol ondertussen het deeg uit tussen twee stukken bakpapier.
- Leg het op de bakplaat en bestrooi met de amandelschilfers.
- Snijd de koekjes alvast in de gewenste vorm en bak deze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
- Pas op! De koekjes zijn heel breekbaar. Laat ze dus goed afkoelen voordat je ze aanraakt.
Waarom zijn deze amandelkoekjes zo gezond en ideaal of te snacken?
Amandelkoekjes zijn een populaire snackkeuze omdat ze gezond en smaakvol zijn. Amandelen bevatten veel gezonde vetten, proteïnen en vezels, wat betekent dat ze een verzadigend effect hebben en hongergevoel helpen te onderdrukken. Hierdoor zijn amandelkoekjes ideaal voor degenen die willen afvallen of hun eetgewoonten willen verbeteren.