
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren
- zout
- peper
- kaas
- spek
- tomaat
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Snij de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Hol de avocado’s een beetje uit maar niet teveel.
- Breek het ei en leg dit in de avocado en bedek het met een topping naar keuze.
- Plaats in de oven voor 15 minuten, afhankelijk van de grote van de avocado en het ei.
Avocado, één van de gezondste groente die er zijn.
Avocado bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B5, vitamine B6, vitamine E en foliumzuur. Omdat avocado rijk is aan gezonde vetten, kan het helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van hongergevoel en het verhogen van de verzadiging.
En het ideale aan de avocado dat je hem op heel veel manieren kunt eten bereiden, of je hem nou rauw eet, je hebt bakt en in een recept verwerkt, of dat je er een heerlijke saus als guacamole van maakt.
Wat voor toppings je nog meer bij dit recept kan gebruiken.
Tonijn of kip zijn allebei hele goede opties als topping op dit recept. Tonijn is bijvoorbeeld een goede bron van omega-3 vetzuren en heeft een heel laag koolhydraat gehalte. Kip, aan de andere kant, is een goede bron van niacine, dat helpt bij de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten. Dit zijn 2 gezonde toppings die je op dit recept kan doen en ideaal voor als je je koolhydraatarme dieet wilt volgen.