Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- peper
- zout
- 1 teentje knoflook
- peterselie
- kaas naar wens
Aan de slag
- Schil de courgettes en maak er slierten van met een spiraalsnijder.
- Bak het gehakt in een pan samen met het teentje knoflook.
- Wanneer het gehakt gaar is, het blikje tomatenpuree en een beetje water toevoegen.
- Snijd de peterselie fijn en voeg het toe aan de saus.
- De slierten rauw laten of even heel kort koken.
- Hoe langer ze verwarmd worden, hoe platter ze worden , waardoor ze geen beet meer hebben zoals echte pasta.
- Serveer met nog wat extra kaas naar wens.
Dit is waarom gewone pasta zo ongezond is en slecht voor jou koolhydraatarme dieet.
Pasta is ongezond omdat het hoog is in koolhydraten en snel leidt tot een stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat het lichaam snel energie krijgt, maar ook snel weer verliest, waardoor je snel hongerig wordt en makkelijk meer eet dan nodig is. Bovendien bevat pasta weinig voedingsstoffen en vezels, wat het niet de meest gezonde optie maakt.
Tijdens een koolhydraatarm dieet, waarbij het doel is om minder koolhydraten te consumeren, is pasta een product om te vermijden. Er zijn vele andere opties beschikbaar die meer voedingsstoffen en vezels bevatten en het dieet niet ondermijnen, zoals bijvoorbeeld deze courgetti pasta.
De populaire bolognese saus, waarom is deze saus nou gezond?
Pasta Bolognese is een populaire en gezonde maaltijd die eenvoudig te maken is. Het recept bestaat uit gehakt, tomatenpuree, knoflook en peterselie en is rijk aan proteïnen, vezels en vitaminen. Het gehakt in de saus biedt eiwitten en mineralen, terwijl de tomatenpuree vol zit met vitamine C en antioxidanten. Knoflook en peterselie bevatten ook veel voedingsstoffen, waaronder allicine en flavonoïden.