Basisrecept voor koolhydraatarme vanillepudding

Dessert
Dit basisrecept voor koolhydraatarme vanillepudding is ideaal om je eigen twist aan te geven omdat je zelf de toppings kan verzinnen. zoals frambozen aardbeien en lekkere sausjes eroverheen. Laat je creativiteit zijn gang gaan!
Porties: 3

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 199kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 7g
Vetten 16g

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 60 ml volle room
  • 3 eigelen
  • 55 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
  • 15 gram arrowroot

Aan de slag

  • Neem een steelpan en breng de room samen met de melk aan de kook.
  • Neem een klein kommetje waar je de eigelen samen met de arrowroot en de suiker goed mengt tot er geen klontjes meer zijn.
  • Wanneer de room en melk goed gekookt zijn, giet je ¼ van dit mengsel erbij in het kommetje. Het is heel belangrijk dat je nu goed blijft roeren.
  • Giet nu beetje bij beetje het mengsel bij de room en melk en laat dit samen goed doorkoken tot je merkt dat de pudding dikker begint te worden.
  • Zet het vuur uit en verdeel de pudding over de glaasjes.
  • Laat afkoelen en beleg daarna met fruit naar keuze.
  • Gebruik altijd keto fruit om de pudding te pimpen. Frambozen, aardbeien en bessen zijn de beste optie.

Lekkere toppings voor bij deze vanillepudding.

Vanillepudding is een heerlijk dessert dat zacht en zachtzoet is. Het is een perfect canvas voor het creëren van een onvergetelijke smaakbeleving door het toevoegen van verschillende lekkere toppings. Hieronder staan een aantal populaire en smaakvolle opties:

  1. Vers fruit: Vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, kersen of bananen zijn een populaire en gezonde keuze voor het toppen van een vanillepudding. Ze voegen een frisse en fruitige smaak toe en het kleurrijke fruit zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling.
  2. Chocolade: Chocolade is altijd een winnaar. Gebruik geraspte pure chocolade of melkchocolade chips om de vanillepudding een extra chocolade-smakend.
  3. Kersen of andere saus: Kersen of andere sausjes zoals bosbessen, aardbeien of rabarber, voegen niet alleen een fruitige smaak toe, maar ook extra zoetheid en textuur aan de pudding.
  4. Nootjes: Voeg een knapperig element toe aan je vanillepudding door het toevoegen van gehakte noten, zoals amandelen, walnoten of hazelnoten.
  5. Koffiesiroop: Voeg een zoete koffiesmaak toe aan je pudding door er een lepel koffiesiroop over te gieten.
  6. Karamel: Warme karamel saus geeft je vanillepudding een extra zoete en caramelachtige smaak.

Waar komt de smaak vanille vandaan en waarom is het zo bekend.

De smaak van vanille komt van de gedroogde en verwerkte vruchten van de Orchideeënfamilie, die bekend staat als de Vanillestok. Deze stokken groeien in tropische gebieden en produceren vruchten die bekend staan als “vanillebonen.”

Vanille is al meer dan drie eeuwen een populaire smaak in culinair gebruik, en wordt beschouwd als één van de meest veelzijdige en populaire smaken ter wereld. Het wordt vaak gebruikt in gebak, ijs, sauzen, dranken en andere producten zoals deze vanillepudding.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept