
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 150 gram bevroren aardbeien
- 250 ml ongezoete sojamelk
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1 eetlepel agavesiroop
- Takje munt
Aan de slag
- Zet de bevroren aardbeien een half uur tot een uur voor gebruik in de koelkast om iets zachter te laten worden.
- Bewaar een aantal aardbeien om later in de smoothie te doen
- Doe de bevroren aardbeien, ongezoete sojamelk, verse basilicumblaadjes, takje munt en agavesiroop in een blender.
- Blend alles op hoge snelheid tot een gladde massa, schraap zo nodig de zijkanten van de blenderkom schoon.
- Giet de smoothie in glazen en serveer onmiddellijk.
- Garneer eventueel met een takje munt en een aardbei.
Gezonde smaakboost: Basilicumblaadjes in je smoothies
Basilicumblaadjes, niet alleen een heerlijk kruid in de keuken, maar ook een gezonde toevoeging aan je smoothies. Ze zitten boordevol antioxidanten en fytonutriënten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en het immuunsysteem kunnen versterken.
Daarnaast voegt basilicum een verfrissende en aromatische smaak toe aan je smoothies. Het is ideaal om basilicumblaadjes te combineren met fruitige of groene smoothies voor een unieke smaakbeleving en extra voedingsstoffen. Geniet van de gezonde voordelen van basilicumblaadjes en geef je smoothies een heerlijke twist!