Zelf gezonde chocolade pizza maken

Dessert
Heb je ooit gedroomd van het eten van pizza als ontbijt, lunch en diner zonder je schuldig te voelen? Nou, nu kan dat! Met dit gezonde chocolade pizza kun je genieten van het beste van beide werelden – de hartige smaak van pizza en de zoete smaak van chocolade – zonder de extra calorieën en suiker die normaal gesproken bij deze traktaties horen.
Porties: 5

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 231kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 5g
Vetten 18g

Ingrediënten

 • 120 gram amandelmeel
 • 30 gram cacaopoeder
 • 70 gram erythritol 
 • 1 theelepel bakpoeder 
 • Zout
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1 ei
 • 40 gram roomboter 
 • 30 ml room
 • 30 gram suikervrije chocolade
 • Toppings naar keuze: suikervrije granola, blauwe bessen,…

Aan de slag

 • Voor de bodem: meng 120 gram amandelmeel met 30 gram cacaopoeder, 60 gram erythritol, 1 theelepel bakpoeder, snuifje zout en vanille, 1 ei en 30 gram gesmolten boter. Bak deze voor 20-25 minuten in een oven van 175° (houd het goed in de gaten, iedere oven is anders). Je kan de bodem perfect op voorhand maken en bewaren in de koelkast.
 • Eens je bodem volledig is afgekoeld kan je hem gaan ‘versieren’.
 • Voor de chocoladesaus: verwarm 30 milliliter volle room in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg er nadien een half tablet suikervije chocolade aan toe, 1 eetlepel erythritol, vanille-extract en 10 gram boter. Blijf goed roeren tot alles is gesmolten.
 • Gebruik koolhydraatarme granola en blauwe bessen als topping.

Toch kunnen genieten van chocolade tijdens je dieet?

Suikervrije chocolade wordt gemaakt door het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker. Bij het produceren van suikervrije chocolade worden alternatieve zoetstoffen zoals stevia, erythritol of monkfruit-extract gebruikt. Deze zoetstoffen hebben een minimaal effect op de bloedsuikerspiegel en bevatten weinig tot geen koolhydraten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die een keto dieet volgen.

Om suikervrije chocolade te maken, worden cacaobonen geroosterd, gemalen en gemengd met cacaoboter. Vervolgens worden de zoetstoffen en eventuele andere smaakstoffen toegevoegd. Het mengsel wordt verhit en vervolgens afgekoeld en gegoten in vormen. Na het uitharden is de suikervrije chocolade klaar om van te genieten.

Voor mensen die een keto dieet volgen, kan suikervrije chocolade een heerlijke traktatie zijn. Aangezien het weinig koolhydraten bevat, past het goed binnen het koolhydraatarme dieet dat kenmerkend is voor keto. Het stelt mensen in staat om te genieten van de smaak en textuur van chocolade zonder de negatieve impact op hun ketosestatus. Het is echter nog steeds belangrijk om matig te zijn bij het consumeren van suikervrije chocolade, aangezien het nog steeds calorieën bevat en overmatig eten ervan het gewichtsverlies kan belemmeren.

Waarom amandelmeel inplaats van gewoon meel?

Tijdens een keto dieet kan het gebruik van amandelmeel in plaats van gewoon meel verschillende voordelen bieden. Ten eerste heeft amandelmeel een lager koolhydraatgehalte in vergelijking met gewoon meel. Amandelmeel bevat van nature minder koolhydraten en suikers, waardoor het beter past binnen de beperkte koolhydraatconsumptie van een keto dieet. Dit maakt amandelmeel een geschikte keuze voor mensen die streven naar ketose, waarbij het lichaam overgaat op het verbranden van vetten in plaats van koolhydraten voor energie.

Daarnaast heeft amandelmeel een hoger vezelgehalte dan gewoon meel. Vezels zijn essentieel tijdens een keto dieet, omdat ze de spijsvertering vertragen en helpen bij het behouden van een verzadigd gevoel. Amandelmeel bevat ongeveer drie keer zoveel vezels als gewoon meel, wat kan bijdragen aan een betere regulatie van de bloedsuikerspiegel en een stabielere energieniveau gedurende de dag.

Door te kiezen voor amandelmeel in plaats van gewoon meel tijdens een keto dieet, kun je genieten van een breder scala aan voedingsmiddelen zonder de koolhydraatlimieten te overschrijden. Het is echter belangrijk om op te merken dat amandelmeel ook meer vet bevat dan gewoon meel, dus het is nog steeds belangrijk om portiegroottes in de gaten te houden en binnen de dagelijkse caloriebehoefte te blijven.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie