Op zoek naar een heerlijk en gezond veganistisch snackrecept? Deze zaden crackers zijn de perfecte keuze! Met lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten, zijn ze rijk aan voedingsstoffen en vezels. Dit recept bevat ook amandelmeel, psylliumvezels, zout, olijfolie en water, waardoor deze crackers heerlijk knapperig zijn. Of je nu op zoek bent naar een snack voor onderweg of als bijgerecht bij een maaltijd, deze veganistische zaden crackers zijn een smakelijke en gezonde optie. Lees verder voor het volledige recept!

Voedingswaarden
Calorieën 208kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 1g
Vetten 18g
Ingrediënten
- 85 gram lijnzaad
- 65 gram sesamzaad
- 70 gram pompoenpitten
- 70 gram zonnebloempitten
- 50 gram amandelmeel
- 2 eetlepel psylliumvezels
- ½ theelepel zout
- 120 ml olijfolie
- 120 ml water
Aan de slag
- Verwarm de oven op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng het lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelmeel, psylliumvezels en het zout.
- Voeg de olijfolie en water toe en meng goed. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, zodat de psylliumvezels opzwellen.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en leg een tweede bakvel er bovenop zodat je het mengsel kan platrollen met een deegroller tot een ½ cm dikte.
- Bak de crackers ongeveer 30 – 35 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Breek de crackers in stukken en dien op.