Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 70 ml slagroom
- 0,2 theelepel vanille extract
- 20 gram erythritol
- 2/3 blad gelatine
- Een paar bosbessen
- Witte keto chocolade
Aan de slag
- Week de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze daarna uit.
- Verwarm de slagroom zachtjes met het vanille extract.
- Zodra de room goed warm is, de gelatineblaadjes 1 voor 1 toevoegen.
- Voeg de bosbessen toe.
- Roer alles goed door, maar laat niet koken.
- Giet de room vervolgens af en laat voor 2 uur in de koelkast staan.
- Haal het uit de koelkast en garneer met extra bessen en keto chocolade voor een ‘finishing touch’.
Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van bosbessen
Bosbessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook zeer voedzaam. Ze zijn rijk aan antioxidanten, zoals anthocyanen, die kunnen helpen bij het beschermen van de cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.
Bosbessen zijn ook een goede bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K en mangaan. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en koolhydraten, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Bosbessen kunnen worden genoten als snack, toegevoegd worden aan smoothies of salades, of als ingrediënt in gezonde desserts en gebak.