Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 4 eieren
- 5 eetlepels naturel roomkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 gram amandelmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 4 eetlepels cacaopoeder raw
- 4 eetlepel erythritol
- Een paar stevia vanilledruppels
- 5 eetlepels Griekse volle yoghurt ofmascarpone.
- Rode vruchten
- Geraspte keto chocolade
Aan de slag
- Meng de eieren met de roomkaas, het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, cacaopoeder, de erythirol en de stevia vanilledruppels door elkaar en mix dit tot een glad beslag.
- Verhit een pan met olijfolie en bak kleine pannenkoekjes in een pan.
- Wacht tot de pannenkoekjes afgekoeld zijn om een torentje te maken.
- Leg op elke pannenkoek een beetje Griekse yoghurt met rode vruchten. Maak laagjes.
- Leg op de bovenste laag enkel vruchtjes en werk af met de geraspte chocolade.
Waarom amandelmeel inplaats van gewoon meel?
Tijdens een keto-dieet probeer je je koolhydraatinname tot een minimum te beperken en in plaats daarvan te vertrouwen op vetten en eiwitten als belangrijkste energiebronnen. Amandelmeel is een uitstekend alternatief voor gewoon meel als je op een keto-dieet bent, omdat het van nature laag is in koolhydraten en rijk aan gezonde vetten en eiwitten.
Gewoon meel wordt meestal gemaakt van tarwe, dat rijk is aan koolhydraten en gluten. Deze koolhydraten kunnen een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken en het ketoseproces in het lichaam verstoren, waardoor het moeilijker wordt om vet te verbranden en gewicht te verliezen.
Amandelmeel daarentegen heeft een veel lagere koolhydraatinhoud en een hoger vezelgehalte, wat kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van het gevoel van verzadiging. Het is ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten, die essentieel zijn voor het behoud van spiermassa en het bevorderen van de gezondheid.