Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram pecannoten
- 50 gram amandelen
- 30 gram zonnenbloempitten
- 30 gram pompoenpitten
- 20 gram sesamzaad
- 15 gram speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 ei
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Neem een grote bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
- Hak de grote noten grove in stukjes.
- Meng eerst alle droge ingrediënten en voeg daarna de gesmolten roomboter en suiker toe.
- Scheid de eierdooier van het eiwit. Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop vervolgens met een mixer het eiwit tot een stijve massa.
- Smeer met een spatel de onderkant van de granola.
- Verdeel het over de bakplaat en bak vervolgens 30 minuten in de oven. Na 15 minuten mag je de granola even omscheppen zodat het langs alle kanten mooi bruin is. Let op, controleer de granola regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Laat de granola afkoelen en gebruik als je favoriete topping.
Dit is waarom deze ketonola zo gezond is door alle noten
Keto granola is een heerlijke en gezonde optie voor mensen die een keto-dieet volgen en de verschillende noten in deze mix dragen hieraan bij. Hazelnoten, pecannoten en amandelen zijn rijk aan gezonde vetten en eiwitten, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Daarnaast zijn deze noten rijk aan mineralen zoals magnesium en calcium, die belangrijk zijn voor een gezonde werking van het lichaam.
Zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad zijn ook een uitstekende bron van gezonde vetten en eiwitten, die helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Bovendien zijn deze zaden rijk aan vezels, waardoor ze bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel geven.