Deze lekkere koolhydraatarme cake is perfect als toetje of als snack tijdens een verjaardag. De cake is gemaakt van amandelmeel en daarom zitten er heel weinig koolhydraten in. De cake is ook nog eens gezond door de hoeveelheid noten en andere gezonde Ingrediënten die erin zitten.
Porties: 10
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 317kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 7g
Vetten 30g
Ingrediënten
Basis cake laag:
- 3 eieren
- 5 ml extract
- 100 gram erythritol (suikervervanger)
- 115 gram gesmolten boter
- 120 ml amandelmelk
- 65 gram roomkaas
- 30 gram kokosmeel
- 200 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 1 gram zout
Tussenlaag:
- 25 gram erythritol (suikervervanger)
- 5 gram koek-of speculaaskruiden
Bovenlaag:
- 50 gram amandelmeel
- 60 gram pecannoten
- 5 gram koekkruiden
- 50 gram erythritol
- 30 gram gesmolten boter
Aan de slag
- Verwarm de oven op 160 graden en start met de basic cake laag door alle droge ingrediënten goed te mengen in een kom. Klop de eieren los in een andere kom.
- Smelt de roomboter en giet de roomkaas erbij zodat de roomkaas ook zacht kan worden. Meng dit nog goed door elkaar.
- Giet de roomkaas, roomboter en de melk samen met de vanille en de suiker bij de eieren en klop goed door.
- Nu mogen de droge ingrediënten hieraan toegevoegd worden en meng dit allemaal goed door elkaar. Zet dit even opzij.
- Neem een ander kommetje om de suiker en de koekkruiden in te mengen. Zet dit ook even aan de kant.
- Hak de pecannoten fijn en voeg ze bij het amandelmeel, de koekkruiden en de suiker. Laat de roomboter smelten en meng dit door elkaar totdat er een crumble ontstaat.
- Neem een grote cakevorm en bekleed deze met bakpapier.
- Giet eerst een dunne laag van het cakebeslag in de cakevorm. Strooi daarna het suiker/kruidenmengsel over het beslag.
- Giet opnieuw een nieuwe laag van het cakebeslag hier overheen.
- Eindig met de crumble laag.
- Zet dit nu in de oven gedurende 50-60 minuten, controleer regelmatig of de noten niet verbranden. Als dat gebeurt, zet de oven dan wat lager.
- Laat afkoelen alvorens te serveren.
Dit is waarom een cake met amandelmeel gezonder is dan andere cakes.
Een cake gemaakt met amandelmeel is gezonder dan een traditionele cake gemaakt met all-purpose bloem. Amandelmeel bevat minder koolhydraten en meer gezonde vetten dan bloem, wat betekent dat het beter past in een koolhydraatarm dieet. Bovendien bevat amandelmeel meer eiwitten en voedingsstoffen, zoals magnesium, vitamine E en vezels.
Door een cake te maken met amandelmeel in plaats van bloem, kunt u uw dagelijkse koolhydraatconsumptie verminderen zonder in te leveren op smaak en genot.