Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept met steak? Probeer dan deze salade met steak, baby spinazie, kerstomaten en blauwe kaas! Dit recept bevat een heerlijk stuk steak, op smaak gebracht met peper en zout, en geserveerd op een bedje van baby spinazie en kerstomaten. Voeg vervolgens blauwe kaas toe voor extra smaak en textuur. De dressing is gemaakt van crème fraîche of zure room, mayonaise en appelazijn en brengt de smaken van de salade mooi samen. Het is een eenvoudig te maken salade die perfect is voor een gezonde lunch of licht diner. Lees verder voor het volledige recept en geniet van deze heerlijke salade met steak!

Voedingswaarden
Calorieën 432kcal
Eiwitten 19g
Koolhydraten 7g
Vetten 36g
Ingrediënten
- een zakje baby spinazie
- 200 gram steak
- 8 kerstomaten
- 200 gram blauwe kaas
- 10 eetlepels crème fraîche of zure room
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel appelazijn
- peper en zout voor de steak
Aan de slag
- Bak de steak aan beide kanten op een hoog vuur in een koekenpan met bakboter gedurende 2 minuten. Haal hem daarna uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat het 10 minuten rusten op een bord bedekt met aluminium folie alvorens je hem in plakjes snijdt.
- Was de kerstomaten en halveer ze.
- Doe de spinazieblaadjes in een grote kom en voeg de kerstomaten toe.
- Voor de dressing: verkruimel de blauwe kaas in een kleine kom. Voeg de crème fraîche, mayonaise, appelazijn, peper en zout toe en meng dit goed.
- Verdeel de salade over de borden, leg er de plakjes steak op en schep een flinke lepel van de blauwe kaas dressing over de salade.
- Serveer de salade direct. Eet smakelijk!