Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 2 eieren
- snufje zout
- 30 ml ongeklopte slagroom
- 5 gram vanille extract
- 20 gram kristalsuikervervanger (Steviala Kristal Sweet)
- 10 gram roomboter om in te bakken
Kaneel pasta
- 30 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel bruine suikervervanger (Steviala Ery-Bronze)
Aan de slag
- Mix met een staafmixer de mozzarella, eieren, bakpoeder, slagroom, vanille extract en de kristalsuikervervanger tot een egaal pannenkoeken beslag.
- Bak de pannenkoeken in de gesmolten roomboter.
- Mix de gesmolten roomboter, kaneel en bruine suiker vervanger in een kommetje.
- Besmeer de pannenkoeken met de kaneel pasta en serveer ze met poedersuikervervanger naar smaak.
De gezondheidsvoordelen van dit gerecht
Dit recept voor koolhydraatarme pannenkoeken zonder amandelmeel biedt verschillende gezondheidsvoordelen, vooral voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Door het gebruik van mozzarella in plaats van meel als basis voor het beslag, zijn deze pannenkoeken een lichte, koolhydraatarme optie die geschikt is voor mensen die hun koolhydraatinname willen verminderen.
Bovendien zorgen de Steviala zoetstoffen in dit recept ervoor dat de pannenkoeken zoet zijn zonder toegevoegde suiker en de bloedsuikerspiegel verhogen. Door het toevoegen van kaneel aan het beslag en het gebruik van Steviala Ery-Bronze als topping, krijgen de pannenkoeken ook nog eens een boost van antioxidanten en het geeft de pannenkoeken extra smaak.