Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 1 tomaat
- Verse basilicumblaadjes
- 15 ml balsamicoazijn
- 10 gram pijnboompitten
- 20 gram geraspte kaas
- Peper en zout
Aan de slag
- Doe de mozzarella incl. het vocht uit het zakje in een magnetronbestendig schaaltje.
- Verwarm dit op de hoogste stand gedurende 2,5 minuut.
- Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en knip een aantal blaadjes basilicum af.
- Bak de pijnboompitjes kort aan in een hete pan (let op; dit verbrandt snel).
- Verwijder het vocht en rol de mozzarella tussen twee velletjes bakpapier plat en laat afkoelen.
- Beleg de mozzarella wrap daarna met de plakjes tomaat, de blaadjes basilicum, 5 ml balsamicoazijn, de geraspte kaas, zout en peper en de pijnboompitjes en rol hem op.
Waarom mozzarella wrap een betere optie is dan de traditionele wrap?
Mozzarella wraps zijn een uitstekende keuze voor mensen die een keto dieet volgen omdat ze weinig koolhydraten bevatten. In tegenstelling tot traditionele wraps die gemaakt zijn van meel of maïs, zijn mozzarella wraps gemaakt van kaas en hebben ze een veel hoger vetgehalte. Dit maakt ze een perfecte optie voor mensen die een dieet volgen dat rijk is aan gezonde vetten en weinig koolhydraten bevat.
Bovendien zijn mozzarella wraps ook glutenvrij, wat een belangrijk voordeel is voor mensen met glutenintolerantie. Door de heerlijke smaak van kaas en de veelzijdigheid van mozzarella wraps, kunnen ze worden gebruikt als basis voor allerlei soorten keto-vriendelijke maaltijden, van taco’s tot pizza’s. Door mozzarella wraps te kiezen in plaats van traditionele wraps, kunnen mensen die een keto dieet volgen nog steeds genieten van hun favoriete gerechten zonder hun dieet te onderbreken.