Voor alle sushi fan's die bang zijn geen sushi te kunnen eten met het koolhydraat arme dieet is dit de uitkomst! Buiten dat het erg gezond is, is het ook nog eens super lekker. Door de komkommer bite en zachte roomkaas met gerookte zalm is het echt een feestje!
![](https://gezonderecepten.nl/wp-content/uploads/2022/10/Koolhydraatarme-komkommer-sushi.png)
Porties: 2
Totale tijd: 10 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 400kcal
Eiwitten 27g
Koolhydraten 16g
Vetten 27g
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 1/4 gele courgette
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 eetlepel mayonaise
- verse bieslook
- verse dille
- peper
- zout
- sesamzaad
Aan de slag
- Neem een stuk vershoudfolie en leg dit op het aanrecht.
- Maak lange stroken van de komkommer met een dunschiller en dep ze droog met keukenpapier.
- Leg de stroken komkommer overlappend naast elkaar.
- Leg hierover de gerookte zalm.
- Neem een kommetje en meng daarin de roomkaas, mayonaise, bieslook, dille, peper en zout.
- Smeer dit over de gerookte zalm.
- Leg bovenaan de komkommer de avocado in stukjes met de courgette in de gehele lengte.
- Rol de komkommer stevig op.
- Snijd in plakken en serveer met wat sesamzaad en dille.
Wat maakt sushi nou eigenlijk ongezond en niet geschikt voor een koolhydraatarm dieet?
Rijst is een belangrijk bestanddeel van sushi, maar helaas is het niet de meest gezonde optie voor mensen die aan een koolhydraatarm dieet doen. Hieronder zijn enkele redenen waarom:
- Hoog in koolhydraten: Rijst bevat veel snelle koolhydraten en suikers die snel door het lichaam worden opgenomen en de bloedsuikerspiegel kunnen verhogen.
- Bevat weinig vezels: Rijst bevat weinig vezels, wat betekent dat het niet zo volumineus is als andere koolhydraatarme alternatieven. Hierdoor kun je snel te veel eten en onnodige calorieën consumeren.
- Bevat weinig voedingsstoffen: Rijst bevat relatief weinig voedingsstoffen in vergelijking met andere koolhydraatarme alternatieven, zoals groenten of eiwitrijke producten.
- Bewerkte producten: Veel soorten rijst die worden gebruikt voor sushi zijn bewerkte producten die nog meer suikers en andere toevoegingen bevatten.