Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel kokosmeel
- 50 gram roomboter
- 50 gram roomkaas
- 4-5 eetlepels Steviala Frost
- 1 ei
Aan de slag
- Laat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur komen voordat je begint.
- Klop de eieren goed los, samen met de suiker. Nu kan je de roomkaas en de roomboter toevoegen waarna je alles goed mengt tot er geen klontjes meer zijn.
- Rol de deegbal tot worst uit en rol daarna in huishoudfolie. Leg het 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd plakjes van ongeveer 1 cm.
- Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten.
- Laat de koekjes nu afkoelen en smelt ondertussen wat pure chocolade.
- Dep de koekjes voor de helft in de chocolade en daarna in kokosrasp. Laat ze opnieuw hard worden alvorens te serveren.
Waarom is kokosmeel beter dan gewoon meel tijdens een koolhydraatarm of keto dieet?
Kokosmeel is een gezonde en voedzame optie voor mensen die een keto dieet volgen. Het is gemaakt van gedroogd kokosvlees en is een uitstekende bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten.
Kokosmeel is ook laag in koolhydraten en suiker, wat het een perfecte optie maakt voor mensen die een koolhydraatarm of keto dieet volgen. Bovendien is het rijk aan mineralen en vitaminen, zoals ijzer, kalium, zink en vitamine C, waardoor het een gezonde keuze is voor een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Het gebruik van kokosmeel in recepten kan helpen om de koolhydraatinname te verminderen en tegelijkertijd een heerlijke en gezonde smaak te bieden aan een verscheidenheid aan gerechten, waaronder pannenkoeken, cakes, brood en nog veel meer.