Koolhydraatarme groene shakshuka

Diner
Geniet van een smaakvolle maaltijd met koolhydraatarme groene shakshuka. Dit eenvoudige recept combineert gezonde groenten, zoals paprika, courgette en spinazie, met een mix van verse kruiden. Met toevoeging van knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder krijgt dit gerecht een heerlijke smaak. Voeg eieren toe voor een eiwitrijke maaltijd. Serveer optioneel met fetakaas en zure room voor extra smaak. Probeer deze heerlijke koolhydraatarme groene shakshuka vandaag nog!
Porties: 2
Bereidingstijd: 18 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 203kcal
Eiwitten 12g
Koolhydraten 8g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 60 gram verse spinazie
  • 60 gram fijngesneden verse peterselie
  • 60 gram fijngesneden verse koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 4 grote eieren
  • eventueel fetakaas en zure room

Aan de slag

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ui toe en bak deze tot ze zacht en lichtbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de groene paprika en de courgette toe en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de spinazie, peterselie, koriander, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat de groenten nog 2-3 minuten bakken tot de spinazie is geslonken.
  • Maak vier kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Laat de eieren ongeveer 5-7 minuten bakken, afhankelijk van hoe zacht je ze wilt hebben.
  • Garneer met verkruimelde feta kaas en zure room, indien gewenst.

Ontdek Shakshuka: Een Smakelijk Midden-Oosters Gerecht Boordevol Gezondheidsvoordelen

Shakshuka is een heerlijk en hartig gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het bestaat uit een pittige tomatensaus, op smaak gebracht met knoflook, uien en kruiden, waarin eieren worden gepocheerd. Het is een populair gerecht voor ontbijt of brunch, maar kan ook als hoofdgerecht worden genoten.

Naast de smaakvolle ervaring biedt shakshuka ook tal van gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol groenten zoals paprika, courgette en spinazie, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. De combinatie van kruiden zoals komijn en paprikapoeder voegt niet alleen smaak toe, maar heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Eieren leveren hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen zoals vitamine B12 en selenium.

Met zijn voedzame ingrediënten en smaakvolle samenstelling is shakshuka een gezonde keuze. Serveer het met fetakaas en zure room voor extra smaak en geniet van dit heerlijke gerecht dat zowel voedzaam als bevredigend is.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie