
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 250 gram verse spinazie
- 1 knoflookteentje
- peper
- zout
- 10 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram feta
Aan de slag
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Was de spinazie grondig.
- Verwijder de grote steel uit de portobello ’s en leg ze met de holle kant naar onderen in een ovenschaal.
- Besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze 10-15 minuten in de oven.
- Start dan met de vulling door de spinazie samen met de kruiden, olijfolie, pijnboompitten en knoflook in een blender tot pesto te mixen.
- Neem de portobello’s uit de oven en vul ze met de spinaziepesto. Verkruimel daarover de feta en nog wat extra pijnboompitten.
- Dan opnieuw 10 minuten in de oven.
Wat zijn portobello’s eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond?
Portobello’s zijn een soort paddenstoelen die vaak gebruikt worden als vervanger voor vlees. Ze zijn groot van formaat en hebben een stevige, meaty textuur en een umami smaak. Ze zijn een goede optie voor vegetariërs en veganisten omdat ze een goede bron van eiwitten, vezels en vitamines zijn, zoals vitamine B en D. Bovendien bevatten ze mineralen zoals selenium en chroom.
Een van de belangrijkste redenen waarom portobello’s een gezonde keuze zijn, is dat ze weinig koolhydraten en calorieën bevatten. Dit maakt ze een geschikte optie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Bovendien bevatten portobello’s ook antioxidanten, die kunnen helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen en de gezondheid van de ogen te verbeteren.
Romige gevulde portobello’s met spinazie en feta
Deze gevulde portobello’s zijn precies het soort gerecht dat laat zien hoe eenvoudig en smaakvol een koolhydraatarme maaltijd kan zijn. De grote, vlezige paddenstoelen vormen een stevige basis die prachtig samengaat met de romige, frisse spinaziepesto. De combinatie van knoflook, pijnboompitten en feta geeft een rijke mediterrane smaak die warm, vol en toch licht blijft. Elke hap is smeuig, hartig en boordevol voedzame ingrediënten waardoor dit gerecht ideaal is als gezonde lunch, diner of zelfs als luxe bijgerecht. Het is een kleine moeite om te maken maar geeft een groots resultaat op je bord.