Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 150 gram mozzarella
- 30 gram roomkaas
- 120 gram amandelmeel
- 1 ei
- 5 eetlepels Steviala Frost
Vulling:
- 200 gram rood fruit
- 3 blaadjes gelatine
- 3 eetlepels Steviala Frost
Aan de slag
- Smelt de mozzarella en de roomkaas in de magnetron. Let goed op dat het niet verbrand.
- Dit moet het worden: Meng het amandelmeel en de poedersuiker. Voeg een ei toe en kneed dit alles goed door elkaar. Leg de deegbal aan de kant en begin aan de vulling.
- Neem een steelpannetje en verwarm het rode fruit. Voeg de poedersuiker toe en laat het goed inkoken.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Zet het vuur uit en meng de geweekte gelatine door het fruitmengsel. Goed doorroeren om klontjes te voorkomen.
- Laat buiten de koelkast afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem 2 losse velletjes bakpapier en leg het deeg ertussen. Rol dit uit tot het deeg ongeveer een halve centimeter dik is.
- Snijd de randen eraf tot een rechthoek.
- Voeg in het midden de fruitjam en snijd aan de kanten waar er deeg over is horizontale lijnen.
- Plooi nu alle lijnen naar het midden toe.
- Kluts een ei en smeer dit over het deeg met een kwastje. Nu kan het in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot het mooi bruin is gekleurt.
Waarom is rood fruit nou eigenlijk zo gezond?
Rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en bramen, bieden talloze gezondheidsvoordelen en zijn een heerlijke toevoeging aan je dieet. Deze vruchten bevatten anthocyanen, een natuurlijke pigmentstof die verantwoordelijk is voor de rood-blauwe kleur van deze vruchten en krachtige antioxidante eigenschappen heeft.
Rood fruit bevat ook weinig calorieën en koolhydraten, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor mensen die op hun gewicht letten of op een koolhydraatarm dieet zijn. Kortom, rood fruit biedt niet alleen een heerlijke en gezonde manier om te genieten van een snack, maar kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde levensstijl.