Op zoek naar een heerlijk koolhydraatarm ontbijtrecept? Probeer deze ei benedict met een gezonde twist! Dit recept gebruikt olijfbrood en ontbijtspek als basis, en voegt daar een gepocheerd ei en een romige hollandaise-saus aan toe. De saus is gemaakt van mayonaise, citroensap, Dijon mosterd en gesmolten boter, en wordt op smaak gebracht met zout en peper. Garneer met verse bieslook voor extra smaak en presentatie. Dit recept is een geweldige manier om te genieten van een klassiek ontbijtgerecht zonder de koolhydraten. Lees verder voor het volledige recept!

Porties: 8
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarden
Calorieën 405kcal
Eiwitten 17g
Koolhydraten 5g
Vetten 46g
Ingrediënten
- 4 sneden olijfbrood
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 eieren
- 65 gram mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel Dijon mosterd
- 60 ml gesmolten boter
- zout en peper naar smaak
- verse bieslook om te garneren
Aan de slag
- Bak de plakjes ontbijtspek in een pan tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en houd het apart.
- Maak je de hollandaise saus: Meng de mayonaise, gesmolten boter, citroensap, Dijon mosterd en een snufje zout en peper in een blender en meng tot een gladde saus.
- Pocheer de eieren.
- Rooster een snede olijfbrood kort ( in een broodrooster, koekenpan of airfryer) en leg op een bord. Leg een plakje ontbijtspek op elke snee toast. Leg daar bovenop een gepocheerd ei.
- Lepel de hollandaise saus over de eieren en garneer met verse bieslook.