Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 120 gram carpaccio
- 50 gram rucola
- 10 gram pijnboompitten
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 4 cherrytomaaten
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Aan de slag
- Verhit een klein pannetje met olijfolie op een laag vuur en voeg de pijnboompitten toe (bak goudbruin).
- Leg de rauwe ossenhaas op een bord en daarop de rucola.
- Snijd kleine stukjes parmezaanse kaas.
- Snijd twee cherrytomaten door de helft.
- Voeg de goudbruine pijnboompitten, parmezaanse kaas, cherrytomaten, peper en zout toe.
- Besprenkel het met olijfolie of dressing.
Waarom carpaccio salade tijdens een koolhydraatarm dieet?
Carpaccio salade is een goede keuze tijdens een koolhydraatarm dieet, omdat het een lage koolhydraten- en suikergehalte heeft. Carpaccio is van oorsprong een Italiaans gerecht, dat bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees. De saladevariant bevat vaak sla, tomaten, Parmezaanse kaas en een dressing op basis van olijfolie en azijn. Door de afwezigheid van koolhydraten en suikers past dit gerecht goed in een koolhydraatarm dieet en kan het helpen om gewicht te verliezen.
Daarnaast past carpaccio salade ook goed binnen een keto dieet, omdat het een goede bron is van eiwitten en gezonde vetten. Bij een keto dieet wordt de consumptie van koolhydraten tot een minimum beperkt, waardoor het lichaam in een staat van ketose raakt. Door het eten van eiwitrijke gerechten, zoals carpaccio salade, wordt de spiermassa behouden en zorgt het tegelijkertijd voor een verzadigd gevoel. De dressing op basis van olijfolie en azijn bevat ook gezonde vetten, wat belangrijk is bij een keto dieet.